Nogomet

Liga prvaka: Lazio i dalje na "nuli"

Marko Breljak • srijeda, 14.02.2001.

Tablica, Skupina C Raspored i rezultati, Skupina C

Europski nogomet se konačno, nakon poduže stanke, vratio, a već prvi dan donio nam je četiri izuzetno uzbudljiva susreta. Koliko su zapravo bili izjednačeni najbolje govori činjenica da niti jedna momčad nije ostvarila pobjedu sa više od jednim golom prednosti.

U skupini C Spartak iz Moskve gostovao je na Olimpijskom stadionu u Munchenu. Po početku susreta činilo se da će domaćini imati lagan posao, jer, krenuli su vrlo silovito. Ipak mreže se, zahvaljujući promašajima Effenberga, Elbera i Jeremiesa, a gosti su tek predkraj poluvremena opasno zaprijetili kontrama Titova i Robsona. Nastavak donosi sličnu sliku, dominacija Bavaraca, Rusi se grčevito brane. Ipak, Spartak sve manje prijeti, a susret je razriješen u 79. minuti kada je obrana Spartaka bila nesigurna prilikom jednog ubačaja iz auta, a to je najbolje iskoristio Elber te iz gužve glavom osigurao pobjednika.
Situacija prije susreta Lyona i Arsenala u Lyonu bila je vrlo interesantna. Domaćini u odličnoj formi protiv gostiju sa samo jednim bodom nakon dva susreta u drugom krugu Lige prvaka. Dakle, sve je bilo spremno za spektakl, a susret je u prvom dijelu stvarno i bio takav, spektakularan. Bilo je pregršt prigoda, nešto više za Lyon pa je pravo čudo kako se mreže nisu tresle. U nastavak obje momčadi ponovo ulaze napadački, a gosti prvi pogađaju mrežu. Strijelac je bio Thierry Henry, glavom, na odličan centaršut Colea. Igrala se 58. minuta, a nakon pogotka smo umjesto novih napada domaćina, vidjeli sve sigurnije “topnike” koji su sa lakoćom priveli utakmicu kraju. Sve u svemu izjednačen susret, koji je presudio tek jedan moment.

Tablica, Skupina D Raspored i rezultati, Skupina D

U skupini D Leeds je na Elland Roadu ugostio neugodnu momčad Anderlechta. Obje momčadi imale su svoje prigode, ali mreže se nisu tresle sve do 65. minute, kad je Rumunj Stoica nakon sjajnog dodavanja Goora doveo goste u vodstvo. Tada do izražaja dolazi poznata engleska upornost te Leedsu uspjeva potpuni preokret u meču. Irac Harte iz “slobodnjaka“, u 75. minuti izjednačava rezultat. Pobjedu Leedsa nakon pogreške obrane Belgijanaca, u velikom stilu, osigurava Lee Bowyer igrač čije se ime proteklog tjedna povlačilo po sudovima zbog optužbe da je sa skupinom suigrača sudjelovao u tučnjavi, kada je u jednom pubu pretučen azijski student.
Derbi ovog kola Lige prvaka igrali su Real Madrid i Lazio, klubovi koji su prije početka natjecanja slovili kao možda i najveći favoriti da osvoje titulu najbolje europske momčadi. Ipak Lazio je u vrlo teškom položaju, bez bodova nakon dvije utakmice u drugom krugu za razliku od Madrižana koji imaju dva poraza. Za Zoffa i njegovu “squadru” bio je to znak da moraju u ovom susretu ići na sve ili ništa. Sjajno su započeli susret, kada je već u 4. minuti Hernan Crespo nakon dodavanja Castromana “okrenuo” Karanku i doveo Rimljane u vodstvo. Real je izjednačio u 32. minuti, preko Morientesa, koji je iskoristio odličnu akciju Raula. 1:1 je bio rezultat poluvremena, a u drugom dijelu su Madrižani bivali sve sigurniji i sve više pritiskali Lazio. Ipak rezultat se nije mijenjao sve do 82. minute, a u posljednjih osam minuta smo vidjeli čak tri pogotka. Helguera je doveo Real u vodstvo nakon dodavanje R. Carlosa i činilo se da je utakmica gotova. Real je igrao sigurno i samo nekakva pogreška mogla ih je koštati pobjede. To se i dogodilo, nakon pogreške Cassillasa. Mladi vratar je u 84. minuti bio nesiguran u skoku sa Salasom, a to je sve popratio Gottardi izjednačivši rezultat. Domaćini su i dalje igrali dobro, bodreni prepunim Bernabeom nastavili su pritisak, a prigodu za pobjedu poklonio im je sudac u 87. minuti. Munitisa je na rubu kaznenog prostora srušio, barem po mišljenju suca, Gottardi te se iz heroja pretvorio u tragičara susreta. Peruzzi je pogodio stranu no Figov udarac je bio presiguran za konačnih 3:2. Madrižani su i u ovom susretu pokazali da su trenutno momčad u najboljoj formi na starom kontinentu dok je Lazio i nakon tri kola Lige prvaka bez bodova.

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!