Košarka

Suton ipak preselio u Europu

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 02.11.2009.
Suton ipak preselio u Europu

Potencijalni hrvatski košarkaški reprezentativac Goran Suton narednu sezonu ipak će provesti u Europi. Nakon što nije prošao u NBA momčadi Utah Jazz, Suton se skrasio u Rusiji...

24-godišnji košarkaš Goran Suton narednu će sezonu ipak provesti na europskim parketima. Bivši centar NCAA momčadi Michigan State prihvatio je ponudu ruskog prvoligaša Spartaka iz Sankt Peterburga, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

"Sutona smo pratili cijelo ljeto, ali on se želio okušati u NBA ligi. Pošto nije potpisao ugovor s Utah Jazzom, ponovono smo ga kontaktirali i zadovoljni smo što je prihvatio našu ponudu. Željeli smo ojačati našu visoku liniju i sa Sutonom smo to i uspjeli", izjavio je sportski direktor ruskog kluba Aleksej Karvanen.

Suton je prošlog ljeta izabran u drugoj rundi NBA Drafta od momčadi Utah Jazz, u kojoj se ipak nije uspio izboriti za ugovor u ovoj sezoni. Između boravka u nekoj od američkih razvojnih liga i dolaska u Europu, 209 centimetara visoki Hrvat odlučio se za ovo drugo. Ipak, od NBA angažmana nije odustao, pa će već narednog ljeta krenuti u još jedan pokušaj nametanja treneru Jazzera Jerryju Sloanu.

Angažman u Rusiji koristit će i hrvatskoj javnosti da nešto bolje upozna potencijalnog reprezentativca koji bi mogao biti među kandidatima za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Turskoj sljedeće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!