Zimski sportovi

Levi iščekuje Millera

Antonija Pavlić • četvrtak, 05.11.2009.
Levi iščekuje Millera
Foto: Davor Sajko

Bode Miller sljedećeg tjedna nakon sedam mjeseci izbivanja vratit će se utrkama Svjetskoga kupa. Što od nepredvidljivog Amerikanca možemo očekivati ovog puta?

Bode Miller gotovo je sedam mjeseci apstinirao od profesionalnog skijanja i čak bio na rubu okončanja karijere, no ove sezone nešto ga je ipak ponukalo na povratak i, vjerojatno, posljednji pokušaj.

Prva utrka nakon stanke trebala bi mu biti slalomska u Leviju. "Bode je nevjerojatan talent; uvijek ima potencijal za velike stvari. Kada se "sredi" u glavi još je jači", rekao je njegov bivši osobni trener John McBride.

Ono s čime se u Svjetskome kupu nekada posebno dičio je fizička spremnost. No, sada je situacija drukčija budući da mu je kasna odluka o nastavku karijere "oduzela" nešto vremena za pripremu.

"Gledano s aspekta kondicije sigurno je da će trebati krvavo zapeti da uhvati priključak. No, ne bih bio iznenađen kada bi već krajem prosinca i početkom siječnja počeo pokazivati dobru formu. Ako to uspije napraviti ranije bit će to pravi podvig. Nije trenirao tijekom ljetnih mjeseci, stoga bi me osobno jako iznenadio njegov eventualni plasman na podij."

Od SP-a u Val d'Isereu prošle godine očekivao je puno, no na koncu je i njega pribrojio rubrici velikih natjecanja na kojima je potpuno podbacio. Također, prošle sezone po prvi puta u gotovo deset godina nije uspio osvojiti utrku.

"Kako je završio prošlu sezonu, stanka mu je uistinu bila potrebna. Nadajmo se samo da mu je dobro došlo to vrijeme bez skijanja, te da mu je u glavi napravilo pozitivnu transformaciju", mišljenja je bivši trener američke reprezentacije Phil McNichol.

Kakvu bi strategiju trebao provoditi ove sezone, u 32. godini? "Svakako bi se morao fokusirati samo na svoje najbolje discipline, nikako ne voziti sve i trošiti snagu koje i tako nema na bacanje", usuglasila su se oba trenera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!