Zimski sportovi

"Ovo je jedinstvena situacija"

Antonija Pavlić • četvrtak, 05.11.2009.
"Ovo je jedinstvena situacija"
Foto: Kristijan Komarica

Najbolja skijašica svijeta Lindsey Vonn s novinarima je prokomentirala potez skijaškog kluba u Vailu koji joj je na raspolaganje dodijelio čitavu skijašku stazu, te otkrila kako se osjeća 98 dana prije početka ZOI u Vanocouveru...

U vrijeme godine kada skijaši diljem svijeta traže komad slobodnog prostora za normalno treniranje i spremanje za nastavak sezone Lindsey Vonn na raspolaganju ima vlastito skijalište.

Tu povlasticu omogućio joj je skijaški klub Vail, u kojem je napravila prve korake na snijegu, što je samo još jedan dokaz koliko je u Americi cijenjena i poštovana.

"Ovo je uistinu jedinstvena situacija. Svi djelatnici kluba u Vailu naporno su radili kako bi osposobili stazu samo za moje potrebe. Nevjerojatno je da su to uspjeli učiniti u ovo doba godine", prokomentirala je Lindsey u razgovoru s američkim novinarima.

Temperatura u Vailu ovih je dana prilično visoka, a Golden Peak staza i dalje je tvrda i čvrsta - postava idealna za treniranje slaloma i testiranje slalomskih skija - "posljednjeg dijela slagalice njenog prelaska s Rossignola na Head".

"Na tvrdoj podlozi mi je bilo teško testirati skije jer u kolovozu uvjeti u Europi nisu bili najbolji. Nisam puno trenirala na ovakvoj ledenoj stazi tako da mi je ovo jako dobro došlo. Staza je ovdje savršena. Pokušat ću u sljedećih nekoliko dana pronaći postavu slalomskih skija koja mi najbolje odgovara. Bit će to odlična priprema za Levi."

Samo 98 dana ostalo je do početka Olimpijskih igara u Vancouveru. Križa li već dane na kalendaru? "Stvarno se radujem Igrama. Bit će zanimljivo i izazovno voziti u Whistleru, posebice stoga što sam mnogo puta tamo skijala; kao mlađa na njihovim sam stazama vozila Whistler Cup i mogu reći da se tamo osjećam mnogo bolje nego u Torinu, kao da sam kod kuće."

Veliku prednost na Igrama imat će kanadski skijaši. Osim što su na gotovo svim stazama svakodnevno trenirali i ranije i dobro ih poznaju, imat će mogućnost na njima se pripremati i neposredno prije prvenstva. "U skijanju sportaši iz zemlje domaćina uvijek imaju prednost poznavanja staze jer na njoj gotovo svakodnevno skijaju. Ne zabrinjava me to previše."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!