Nogomet

Švedska ima novog izbornika

Borna Rupnik • četvrtak, 05.11.2009.
Švedska ima novog izbornika
Foto: Davor Sajko

Erik Hamren novi je izbornik švedske nogometne reprezentacije. Na toj je funkciji naslijedio Larsa Lägerbacka, kojemu nije pošlo za rukom odvesti tu zemlju na Svjetsko prvenstvo...

Švedska se u konkurenciji Danske i Portugala nije uspjela izboriti za jedno od prva dva mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo te će natjecanje u Južnoafričkoj Republici pratiti na malim ekranima.

Nakon tog podbačaja izborničku je klupu napustio Lars Lägerback, a na njegovu je dužnost imenovan Erik Hamren, trener norveškog Rosenborga.

Prošli se tjedan činilo da je Hamren ispao iz utrke jer nije mogao dogovoriti raskid ugovora sa svojim klubom, no naposljetku je postignut kompromis: Hamren će ostati na klupi Rosenborga do kolovoza iduće godine i paralelno voditi reprezentaciju.

Potom će se posvetiti samo Švedskoj, s kojom je potpisao ugovor do 2013. godine. 52-godišnji Hamren u svojoj trenerskoj karijeri nikada nije napuštao Skandinaviju. Između ostalih vodio je švedski AIK, danski Aalborg te spomenuti norveški Rosenborg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!