Nogomet

Temuri Ketsbaia postao izbornik

Borna Rupnik • petak, 06.11.2009.
Temuri Ketsbaia postao izbornik
Foto: Sandro Donda

Bivši trener ciparskog Anorthosisa i grčkog Olympiakosa, Gruzijac Temuri Ketsbaia, postao je novi nogometni izbornik svoje zemlje. Naslijedio je poznatog Španjolca Hectora Cupera...

41-godišnji Temuri Ketsbaia hrvatskoj se javnosti predstavio pogotkom koji je izbacio Dinamo iz Lige prvaka - u produžetku je zabio za Newcastleovih 2:2 u Zagrebu - a svijet ga je najbolje upoznao nakon što je uveo Anorthosis iz Famaguste u Ligu prvaka.

S Cipra je preselio u Grčku i preuzeo višestruke prvake, Olympiakos, no tamo se zadržao nešto kraće.

U petak se dogovorio s Gruzijskim nogometnim savezom te će od 1. siječnja 2010. godine voditi tamošnji izabranu vrstu. Tako je uskočio na mjesto koje je ostalo upražnjeno prošlog tjedna, kada je Gruziju napustio Hector Cuper.

Zadatak Temurija Ketsbaije bit će pokušati umiješati Gruziju u borbu za odlazak na Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine. Ugovor je potpisao do kraja tog ciklusa.

"Sretan sam što sam dobio priliku pomoći gruzijskom nogometu. Imamo solidnu podlogu i mislim da možemo igrati dobar nogomet budemo li koristili svoje kvalitete na pravilan način", rekao je.

Gruzija je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici završila kao posljednja u svojoj skupini, u konkurenciji Italije, Republike Irske, Bugarske, Cipra i Crne Gore.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!