Ostali sportovi

Odlična Mateja Jeger

Sportnet • ponedjeljak, 09.11.2009.
Odlična Mateja Jeger

Prošlog vikenda je u Bratislavi održan kadetski turnir Slovak kadet Open. Na turniru su nastupila četiri hrvatska kadeta i isto toliko kadetkinja, od kojih se najviše istakla Mateja Jeger...

Mateja Jeger je za početak, zajedno s Leom Rakovac odradila odličan posao u ekipnom dijelu. Djevojke su bez ijednog poraza prošle skupinu, nakon čega su u glavnom turniru svladale Srbiju B (3:1), nakon toga i Rumunjsku A (3:2), da bi u finalu s 3:2 izgubile od Njemačke B.

Nakon što je došla do finala ekipnog dijela, Mateja Jeger je jednako uvjerljivo nastavila u pojedinačnom dijelu. Ostvarila je dvije pobjede u skupini, a zatim u glavnom turniru redom izbacila Truzinsku (3:1), Arlovskaju (3:0) i Rosikhinu (3:1). U polufinalu ju je zaustavila Francuskinja Pfefer (3:1).

Osim ekipnog i nastupa u paru, Jeger je zajedno s Leom Rakovac nastupila i u konkurenciji parova, gdje su naše djevojke "pomele" konkurenciju i osvojile prvo mjesto. U finalu su s 3:2 pobijedile turski par GungorKarahan.

Lea Rakovac je u pojedinačnom dijelu zaustavljena u četvrtfinalu od Rumunjke Ciobanu (3:2), koja je kasnije i osvojila turnir.

Ana Švarc i Dorina Srebrnjak su pak, predstavljajući drugu hrvatsku ekipu, u skupini doživjele dva poraza i zauzele treće mjesto, koje ih je odvelo u borbu od 21. do 30 mjesta. Tu su pak bile slobodne u prvom kolu, dok ih je u drugom zaustavila Rumunjska (2:1). Švarc i Srebrnjak su u paru zaustavljene u drugom kolu, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Ana Švarc izgubila u trećem kolu od Kraft (3:1), a Dorina Srebrnjak je kao treća u skupini otišla u utješni turnir, gdje je u prvom kolu izgubila od Lupu (3:1).

Kadeti su nažalost bili nešto manje uspješni. U ekipnom dijelu su obje ekipe, nakon dva poraza u skupini, ušli u razigravanje od 27. do 40. mjesta. Hrvatska A je pobijedila Austiju A i Češku, te u borbi za 28. mjesto izgubila od Norveške, koja je jedno kolo ranije svladala hrvatsku B ekipu.

U pojedinačnoj konkurenciji su Nikola Horvat, Franjo Marelja i Ivan Jardas prošli svoje skupine, nakon čega je Horvat zaustavljen u prvom kolu glavnog turnira (Pavolka 3:0), Marelja je u prvom kolu dobio Petera (3:1), te je u drugom kolu izgubio od Petuhova (3:0), dok je Jardas nakon pobjede nad Hačanovim (3:2) u prvom kolu, u drugom izgubio od Bouloussa (3:1). Tomislav Pucar je kao treći u skupini nastup nastavio u utješnom turniru gdje je u prvom kolu izgubio od turskog predstavnika Durmaza.

Najviše uspjeha su naši kadeti imali u konkurenciji parova. Pucar i Marelja su u s lakoćom prošli prva dva kola, da bi ih u trećem zaustavuli Nizozemci Khatchnov i Trower (3:1), dok su Jardas i Horvat u prvom kolu bili slobodni, nakon čega su pobijedili Mullnera i Wellingera (3:2), pa zatim i njemački par L. Qiu i D. Qiu (3:1), da bi ih na koncu u četvrtom kolu zaustavili Francuzi Mare i Angles (3:0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!