Ostali sportovi

Ivan Juzbašić bez konkurencije

Sportnet • ponedjeljak, 09.11.2009.
Ivan Juzbašić bez konkurencije

Ivan Juzbašić pobjednik je Prvog pozivnog turnira seniora 1. grupe koji je proteklog vikenda održan u Puli. Na turniru je nastupilo 12 hrvatskih stolnotenisača, koji su prvo odmjerili snage u dvije skupine po šest igrača, nakon čega su pobjednik i drugoplasirani u svakoj skupini, izborili nastup u polufinalu, dok su ostali razigravali za pozicije...

Baš kao što je najavio trener muške reprezentacije, turnir je ponudio zanimljive i izjednačene susrete. Iz prve skupine su tako, nakon dosta neizvjesnih mečeva od kojih je većina otišla u pet setova, nastup u polufinalu izborili Tomislav Japec i Tomislav Kolarek, dok su u drugoj skupini najuspješniji bili Borna Kovač i Ivan Juzbašić.

Polufinale je donijelo susrete između Juzbašića i Kolareka, i Kovača i Japeca i nove neizvjesnosti. Naime, Juzbašić i Kovač su plasman u finale izborili tek nakon pet setova borbe. U finalu je pak Juzbašić s 3:0 bio bolji od Kovača.

"Moram priznati da je bilo naporno igrati sedam mečeva u jednom danu, ali takav je turnir. Sve u svemu sam dosta zadovoljan, na posljednjem pozivnom turniru sam bio drugi, sada prvi, što pokazuje kontinuitet dobre igre na domaćim natjecanjima. Zaista sam cijeli turnir odigrao dobro i mogu reći da mi je definitivno najteži bio polufinalni susret protiv Kolareka", kaže Ivan Juzbašić, pa dodaje: "Mislim da je turnir bio vrlo kvalitetan i da je pokazao da su svi dečki dosta izjednačeni."

Inače, u susretu za treće mjesto, Kolarek je svladao Japeca i tako mu uzvratio za poraz u skupini.

Rezultati, polufinale:
I. Juzbašić – Kolarek 3:2, Kovač – Japec 3:2;

Finale: I. Juzbašić – Kovač 3:0;

Za 3. treće mjesto: Kolarek – Japec 3:0.

Poredak:
1. Ivan Juzbašić,
2. Kovač,
3. Kolarek,
4. Japec,
5. Zubčić,
6. Neven Juzbašić,
7. Jalžabetić,
8. Kojić,
9. Stankovski,
10. Slavić,
11. Fučec,
12. Čipin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!