Nogomet

"Priznajem, debeo sam"

Antonija Pavlić • petak, 13.11.2009.
"Priznajem, debeo sam"
Foto: EPA

Brazilac Ronaldo odlučan je u nakani postizanja optimalne fizičke spreme i kondicije u borbi za mjesto u momčadi Brazila na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi sljedeće godine...

Ronaldo Luis Nazario de Lima u Corinthiansu proživljava svoju drugu karijeru. Nakon mnoštva uspona, padova, nevjerica i odbacivanja najbolji strijelac svjetskih prvenstava vratio se još jači i pokazao kako staro ne znači uvijek nužno i loše.

U razgovoru za televizijsku postaju Globo prokomentirao je svoje šanse za povratak u reprezentaciju i put na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. "Danas se ne bih ni sam pozvao u reprezentaciju. Momčad Brazila igra na visokoj razini, no potrudit ću se, kao što se nikad u karijeri nisam trsio, kako bih se našao u toj ekipi."

Najveća prepreka tome cilju su kilogrami i kondicijske konotacije koje iz toga proizlaze. Brazilski čarobnjak s loptom drastično se udebljao i premda još uvijek ima onaj magični dodir, na fizičkom planu ne može se mjeriti s mlađima od sebe.

"Naporno ću se pripremati da ponovno zaslužim čast igranja za nacionalnu selekciju. Moj povratak uvelike će ovisiti o prvom tromjesečju 2010. godine kada ćemo igrati na državnom turniru Sao Paula i participirati u Libertadores kupu."

Na račun svoje trenutne konstitucije nije se libio i našaliti. "Priznajem, debeo sam. Ali, televizija dodaje tri kile, a mene ovdje snima pet kamera. Zamislite, tri kilograma po kameri", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!