Ostali sportovi

Linz bolji od HASTK Mladost Iskona

Sportnet • subota, 14.11.2009.
Linz bolji od HASTK Mladost Iskona

Stolnotenisačice HASTK Mladost Iskona poražene su u 4. kolu Lige prvakinja od Linza. Premda su Austrijanke slavile sa 3:0, ne može se reći da su bile dominantne. Mladostašice su pružile vrlo dobar otpor, no, na kraju je presudilo malo iskustva i sreće koja je otišla na stranu Linza.

U prvom susretu večeri, Zhou Yue je odmjerila snage s Wang Yue Gu. Bio je to njezin prvi susret u Ligi prvakinja i odigrala ga je vrlo dobro: "Zhou je pokazala da ima kapacitet za međunarodni program. Ovo joj je bio prvi europski susret i bilo bi malo pre ambiciozno očekivati da će pobijediti Wang Yue Gu, nedostaje joj iskustva, ali pružila je jako dobar otpor", reći će trener HASTk Mladost Iskona, Krešo Kovač.

Tamara Boroš je pak izgubila od Liu Jie i to nakon pet setova. Tami je uzela prvi set sa 14:12, ali joj je u naradna dva seta malo popustila koncentracija, te su ta dva otišla na stranu Liu Jie. U četvrtom je Tamara ponovo odlično odigrala i došla do 2:2. Nažalost, peti set je donio još jedan pad koncentracije.

"One jesu favoritkinje Lige prvakinja i teško je bilo očekivati pobijedu, no žao mi je zbog mog meča. Imala sam dobru priliku. Igrala sam dosta dobro, ali na kraju je odlučilo nekoliko pogrešaka u petom setu", komentirala je Tamara Boroš.

U posljednjem susretu večeri, Mirela Đurak je igrala s Ivetom Vacenovskom. I ona je odigrala vrlo dobar meč, no, Vacenovska je odigrala za nijansu bolje i sa 3:1 došla do pobjede: "Igrali smo bez Park Mi Young i objektivno nismo baš mogli pobijediti, ali pokazali smo da i bez Korejke, s vrlo mladom postavom možemo dobro igrati", kaže Krešo Kovač.

Sljedeći susret mladostašice će igrati 11. prosinca kada gostuju kod Sandonatesea: "Nadamo se da će Linz pobijediti Sandonateze, tako da onda mi sami odlučujemo o svojoj sudbini. U Zagrebu smo pobijedili Sandonatese 3:1, ali mislim da je u Italiji sve moguće. Moram ići tamo kao da je prvi meč i ići na pobjedu", zaključila je Tamara Boroš.

RAG Froschberg Linz – HASTK Mladost Iskon 3:0: ( Wang Yue Gu – Zhou Yue 13:11, 11:8, 11:5, Liu Jia – Boroš 12:14, 11:9, 11:4, 9:11, 11:5, Vacenovska – Đurak 11:5, 13:11, 9:11, 11:5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!