Zimski sportovi

Riesch vodi, Ana i Nika odlične

Antonija Pavlić • subota, 14.11.2009.
Riesch vodi, Ana i Nika odlične
Foto: Davor Sajko

Maria Riesch i Lindsey Vonn najbolje su odradile prvu slalomsku vožnju nove sezone Svjetskog kupa. Braniteljica Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini i svjetska prvakinja iz prošle sezone Riesch prvo je mjesto osvojila ponajprije odlično odvoženim donjim dijelom, u kojem je ispred Amerikanke sakupila 22 stotinke sekunde prednosti. Ana Jelušić i Nika Fleiss zauzele su osmu, odnosno 14. poziciju i tako potvrdile optimistične najave s početka sezone...

Osvajačica slalomskog Malog kristalnog globusa i svjetska prvakinja iz Val d'Iserea Maria Riesch osvojila je prvu slalomsku vožnju novog izdanja Svjetskoga kupa. Njemica je odličnom vožnjom, ponajprije u donjem dijelu staze, ispred Amerikanke Lindsey Vonn akumulirala 22 stotinke sekunde prednosti i tako se dovela u najbolju poziciju pred drugu vožnju.

Treće mjesto pripalo je domaćoj skijašici Tanji Poutiainen, koja za vodećom dvojkom zaostaje 72 stotinke, četvrta pozicija u vlasništvu je Šveđanke Anje Paerson, dok je peto mjesto okupirala Michaela Kirchgasser. Krug sekunde zaostatka za vodećom zatvorila je mlađa sestra Riesch, Susanne, dok se iza nje smjestila povratnica u Svjetski kup nakon jednogodišnje stanke zbog loma noge Marlies Schild.

Najveća hrvatska uzdanica Ana Jelušić nije promijenila stil svoje vožnje - i u Leviju je nastupila agresivno, ali sigurno, što joj je priskrbilo odlično osmo mjesto s 1.25 stotinki sekunde zaostatka za Riesch. Međutim, samo tridesetak stotinki dijeli ju od četvrtoplasirane Paerson, pa pedesetak i od pobjedničkog postolja.

Nika Fleiss također nije razočarala - sa startnim brojem 24 izborila se za 14. poziciju i tako potvrdila kako je spremna, zdrava i odlučna izboriti se barem za drugu jakosnu skupinu. Treća naša predstavnica Matea Ferk sa starta je krenula 72, no nije uspjela završiti vožnju.

Najveća iznenađenja priredile su skijašice s visokim startnim brojevima. Jedna od njih, noseći papir s brojem 50 uspjela je doskijati čak i do 9. mjesta sa zaostatkom od 1.46 - njeno ime je Katharin Duerr.

U drugu vožnju plasirale su se i Mona Loeseth sa startnim brojem 51., koja je bila bolja i od Nike Fleiss, te Barbara Wirth, koja je krenula 54., a u konačnici je zauzela 18. mjesto. Kaylin Richardson startala je 70. i osvojila 20. mjesto, Finkinja Kristina Rov nosila je broj 77 i doskijala do 22. pozicije, a Taina Barioz s brojem 60. zatvorila krug skijašica u drugoj vožnji.

Svjetski skijaški kup, Levi, slalom:
1. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) 53.92
2. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) +0.22
3. Tanja Poutiainen (Finska, VOELKL) +0.72
4. Anja Paerson (Švedska, HEAD) +0.94
5. Michaela Kirchgasser (Austrija, ATOMIC) +0.96
6. Susanne Riesch (Njemačka, HEAD) +0.97
7. Marlies Schild (Austrija, ATOMIC) +1.18
8. Ana Jelušić (Hrvatska, ATOMIC) +1.25
9. Katharina Duerr (Njemačka, FISCHER) +1.46
10. Šarka Zahrobska (Češka, HEAD) +1.48
...
14. Nika Fleiss (Hrvatska, ATOMIC) +1.82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!