Nogomet

Navijač kažnjen sa 108.000 funti

Borna Rupnik • četvrtak, 19.11.2009.
Navijač kažnjen sa 108.000 funti
Foto: Sandro Donda

Danski navijač koji je 2007. godine utrčao na teren za vrijeme utakmice Danske i Švedske morat će platiti nemalu novčanu kaznu zbog svog poteza...

Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo u Austriji i Švicarskoj 2008. godine između Danske i Švedske igrala se u Kopenhagenu, a rezultat je nekoliko minuta prije kraja glasio 3:3.

Tada je sudac Herbert Fandel isključio domaćeg igrača Christina Poulsena i dosudio jedanesterac za Šveđane, a s tribine je dotrčao danski navijač i probao se fizički obračunati sa sucem. Težih posljedica nije bilo, ali će Ronni Noervig Danskom nogometnom savezu morati platiti odštetu.

Naime, osim što je UEFA registrirala susret 3:0 za Švedsku, naredila je Dancima da sljedeće dvije utakmice moraju igrati izvan Kopenhagena. Savez je stoga od navijača tražio 170.000 funti odštete jer je izračunao kako je zbog selidbe na druge stadione izgubio točno toliki iznos.

Nadležni je sud u Kopenhagenu Noervigu odrezao kaznu od 108.000 funti, umanjivši traženi iznos zbog "nedostatka odgovarajućih sigurnosnih mjera na stadionu". Zbog samog napada na suca Fandela, Noervig je ranije osuđen na 20 dana zatvora.

Na stadionu Parken u međuvremenu je podignuta nova ograda, a organizatori za važnije utakmice osiguraju veći broj zaštitara i ne dopuštaju ulaz osobama u vidno alkoholiziranom stanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • jugoplastika19.11.2009. u 17:07
    OVO je funkcioniranje pravne države. da se ovako kažnjava kod nas bilo bi reda
    jugoplastika