Nogomet

Afrički kup nacija dobio skupinu smrti

Borna Rupnik • subota, 21.11.2009.
Afrički kup nacija dobio skupinu smrti
Foto: EPA

Osim Svjetskog prvenstva, Afrika će sljedeće godine s posebnim zanimanjem pratiti i vlastito kontinentalno natjecanje najboljih reprezentacija. Domaćin Afričkog kupa nacija bit će Angola, a u petak su ždrijebom određene skupine...

Afrički će nogomet dugo pamtiti 2010. godinu. Prvo će dobiti novog kontinentalnog prvaka, a potom će Južnoafrička Republika ugostiti najbolje svjetske nogometaše na smotri koju će sa zanimanjem pratiti cijeli svijet.

Afrički kup nacija na rasporedu je u siječnju, a domaćin će biti Angola. U petak su izvučene skupine, nakon kojeg najmanje razloga za zadovoljstvo imaju sastavi koji su se našli u skupini B.

U Cabindi će, naime, snage odmjeriti Gana i Obala Bjelokosti, dvije momčadi koje su izborile plasman na svjetsku smotru, zatim Togo s Emmanuelom Adebayorom, sudionik Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine te u afričkim okvirima uvijek neugodna Burkina Faso.

"Obala Bjelokosti i Gana dvije su najbolje momčadi u Africi, a skupina je utoliko zanimljivija što su nam Obala Bjelokosti, Burkina Faso i Togo - susjedi", rekao je predsjednik Nogometnog saveza Gane, D. Samson.

Domaćinu su kao protivnici pripali Mali, Alžir i Malavi, a igrat će u Luandi. Skupinu C u Bengueli predvode branitelji naslova Egipćani, ali zaigrat će protiv odličnih Nigerijaca, a tu su još Benin i Mozambik.

Skupina D igrat će se u Lubangu, a čine ju Kamerun, Tunis, Zambija i Gabon, koji je Kamerunu prijetio uzeti vizu za SP pa će njihov novi okršaj imati dodatnu težinu.

Turnir će otvoriti Angola protiv Malija.

Afrički kup nacija, ždrijeb:

Skupina A: Angola, Mali, Alžir, Malavi.

Skupina B: Obala Bjelokosti, Gana, Togo, Burkina Faso.

Skupina C: Egipat, Nigerija, Benin, Mozambik.

Skupina D: Kamerun, Tunis, Zambija, Gabon.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!