Nogomet

Brazilci najbolji na pijesku

Borna Rupnik • ponedjeljak, 23.11.2009.
Brazilci najbolji na pijesku
Foto: EPA

Brazil je četvrti put zaredom postao prvak svijeta u nogometu koji se umjesto na travi igra na pijesku. Švicarci su u finalu bili tek malo jači sparing-partner...

Bez obzira igraju li nogomet na travi, na parketu, na pijesku ili na nekoj drugoj podlozi, Brazilcima je na svim većim natjecanjima jedini cilj prvo mjesto. U Dubaiju su u nedjelju obranili svoj naslov prvaka u varijanti na pijesku, odnosno na plaži, pobijedivši u finalu Švicarsku s uvjerljivih 10:5.

Najljepši je pogodak bio onaj uvodni, a postigao je Andre. Nakon probijene barijere postalo je samo pitanje koliko će Brazil zabiti, ali Švicarcima treba čestitati na upornosti do samog kraja. Nije im ponestalo motiva te su naposljetku uspjeli ublažiti poraz.

"Pobijedili smo zahvaljujući Bogu i zajedništvu ove sjajne skupine igrača. Međusobno se poštujemo i četvrti je naslov nagrada za sav naš trud. Posvećujemo ovaj trijumf svojim obiteljima, brazilskom narodu i svima koji su nas podržavali na ovome putu", rekao je brazilski kapetan Benjamin.

Treće je mjesto (drugi put uzastopce) pripalo Portugalu, koji je broncu osvojio pobjedom nad Urugvajem 14:7. Za najboljeg igrača turnira proglašen je prvi strijelac cijelog natjecanja, Švicarac Dejan Stanković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!