Nogomet

"Treba neko novo rješenje"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 23.11.2009.
"Treba neko novo rješenje"
Foto: Bernard Jurišić

Pierluigi Collina dugo je slovio za najboljeg suca na svijetu te danas njegova riječ u nogometnim krugovima mnogo znači. Talijan je svjestan da se nešto mora promijeniti, a neizravno je dao podršku i uvođenju tehnologije...

Bivši talijanski sudac Pierluigi Collina danas je šef talijanskih djelitelja pravde, a osvrnuo se na sada već opjevani pariški incident, odnosno igranje rukom Thierryja Henryja koje je Francuskoj omogućilo plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Sve se to odvijalo unutar samo nekoliko sekundi. Sudac je mogao steći dojam što se zbiva prema reakcijama nogometaša, ali jednostavno postoje trenuci u kojima sudac nešto - ne vidi", kaže Collina.

Stoga se mnogi zalažu za mogućnost pregledavanja video-snimki za vrijeme utakmice, što Collina komentira sljedećim riječima: "Današnja se tehnologija razvija izuzetno brzo, pogotovo u usporedbi s brzinom kojom se razvijaju ljudske sposobnosti".

"U svakom slučaju, treba pronaći neko novo rješenje. Mislim da bi i dodatni suci iza gola pomogli glavnom sucu da shvati što se dogodilo", zaključio je Talijan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2009. u 16:04
    Uporno se izbjegava jednostavno i u drugim sportovima provjereno rješenje - video tehnologija. Tko zna zašto!?...
    Obrisan korisnik