Nogomet

Španjolci vole svog izbornika

Borna Rupnik • ponedjeljak, 23.11.2009.
Španjolci vole svog izbornika
Foto: EPA

Vicente del Bosque preuzeo je Španjolsku nakon Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj, a u tamošnjem su nogometnom savezu zadovoljni obavljenim poslom te će izbornik uskoro potpisati novi, dvogodišnji ugovor...

Trenerska karijera Vicentea del Bosquea vrhunac je doživjela na klupi madridskog Reala, no mirni se Španjolac nije uklapao u Perezovu viziju Galacticosa te je Del Bosque morao napustiti Santiago Bernabeu.

2008. godine prihvatio se treniranja španjolske reprezentacije, netom okrunjenog prvaka Europe, i zasad radi odličan posao. Furija se bez problema kvalificirala na svjetsku smotru u Južnoafričkoj Republici i slovi za jednog od glavnih favorita za naslov.

"Razgovarao sam s Del Bosqueom i pristao je potpisati novi ugovor. Imamo puno povjerenje u njega. Pruža nam i dobre rezultate i dobre igre, kako u službenim natjecanjima, tako i u prijateljskim ogledima", rekao je predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Angel Maria Villar.

Del Bosque će tako na kormilu nacionalne selekcije ostati do kraja Europskog prvenstva 2012. godine, koje će se održati u Poljskoj i Ukrajini.

Jedina mrlja u Del Bosqueovom mandatu ostaje lipanjski poraz u polufinalu Kupa konfederacija, gdje su Španjolsku iznenađujuće svladale Sjedinjene Američke Države (2:0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2009. u 16:43
    Velik trener vodi veliku reprezentaciju. Svaka čast!
    Obrisan korisnik