Hrvatski kup, Četvrtfinale, 24.11.2009, 16:00 h, Gradski stadion, Koprivnica, gledatelja: 1500
Suci: Marijo Strahonja (Zagreb)
Slaven Belupo
Slaven Belupo
Bojan Vručina 64' (11m)
1:4 Varaždin
Csaba Csizmadia 10' (ag)
Karlo Šimek 18'
Luka Jagačić 30'
Josip Brezovec 54'
Varaždin

Besek ponizio Dalića

Ivana Strahija • utorak, 24.11.2009.
Besek ponizio Dalića
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Varteks je uvjerljivo premoćnom igrom u Koprivnici na koljena bacio Slaven Belupo i praktički prošao u polufinale hrvatskog kup natjecanja...

Neuvjerljiva, čak neprepoznatljiva, bila je igra Koprivničana u prvom susretu Kupa. Nije im pomogao ni domaći travnjak da sastave dva dodavanja, pa su Varaždinci predvođeni Draženom Besekom jednostavno uzeli ponuđeno.

Prvi gol za Varteks postigao je Slavenov Csizmadia u 10 minuti. Golubar ubacuje loptu s desne strane za Šimeka u domaći kazneni prostor, ali ovaj nije dovoljno visok pa lopta završava na nozi nesretnog Mađara, koji vlastitom vrataru trese mrežu.

Za 0:2 pogodio je Šimek, opet s mnogo sreće. Golubar je domaćima oduzeo loptu i krenuo u kontranapad te stigavši u Slavenom 16-terac pokušao pronaći svog suigrača. Lopta ipak završava u odbijancu, a kad se domaća obrana odjednom razmaknula bila je na nozi Šimeku, koji sav sretan diže rezultat.

Za 0:3 precizan je bio Jagačić u 30. minuti. Nakon odličnog ubačaja legende Mumleka s desne strane Jagačić je loptu samo trebao skrenuti pored prve stative.

I u drugom dijelu Varteksovi napadači imaju posla. Istaknuo se ipak Brezovec u 54. minuti, kad je iz slobodnog udarca punom nogom loptu poslao pored živog zida i ravno u mrežu Slaven Belupa.

Konačnih 1:4, odnosno svoj prvi i jedini gol, Koprivničanci su postigli u 64. minuti. Tepurić je uz pomoć Punčeca pao u gostujućem kazenom prostoru, a sigurni je egzekutor Vručina.

S ovakvim rezultatom Varaždinci se nikako ne moraju bojati uzvrata, a Kup je još jednom pokazao svu svoju nepredvidljivost, te najbolje najavio susrete koji slijede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.11.2009. u 11:15
    ZLO tW, samo sanjaj. Osim toga, kaj bu Slaven u Evropi? Pa druge sezone više nebu love iz Podravke, kaj znači da od druge sezone ide vraćanje Slavena na stare staze (čitaj: borba za opstanak u ligi).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.11.2009. u 10:53
    Slaven će u uzvratu vratiti sve na svoje mjesto. Nije Varteksu mjesto u polufinalu, svakako ne i jer slabo igra u prvenstvu. Bio je to samo loš dan za Slaven, što će i dokazati subotnja prvenstvena utakmica u "ulici pjesnika"...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2009. u 21:25
    bravo....danas sam posebno ponosna na svoj VARTEKS...odigrali su veliku utakmicu...idemo dalje do finala..Kup,Kup,Kup je naš >3
    Obrisan korisnik
  • GUINNESS24.11.2009. u 20:56
    Svka čast, V A R T E K S, V A R T E K S
    GUINNESS
  • Obrisan korisnik24.11.2009. u 20:06
    Da mi je neko ovo rekel danas ujutro, pital bi ga dal si je izmjeril temperaturu. Sad ih treba tak i u uzvratu.
    Obrisan korisnik