Ostali sportovi

Đurak i Kolarek odlični u U-21

Sportnet • petak, 27.11.2009.
Đurak  i Kolarek odlični u U-21

Drugog dana kvalifikacija poljskog Pro Toura hrvatski su stolnotenisači upisali djelomičan uspjeh...

Roko Tošić je došao i do druge pobjede – s 4:1 je bio bolji od Rasmussena, te je kao prvi u skupini prošao u daljnji dio natjecanja, odnosno u posljednji kvalifikacijski krug u kojem će danas u 17.30 preko Poljaka Daniela tražiti prolaz u glavni turnir.

Manje uspjeha imali su Tomislav Kolarek, Tomislav Zubčić i Borna Kovač. Kovač je s 4:1 izgubio od Mettenuta, s istim rezultatom je Gavlas pobijedio Kolareka, dok je Zubčić s 4:2 izgubio od Vlasova.

U konkurenciji parova, Kolarek i Kovač su preko Bobocice i Stoyanova (3:1) izborili drugo kolo gdje ih večeras u 19.30 očekuju Konecny i Prokopcova, dok će Tošić i Zubčić odmjeriti snage s Kaučukom i Nekvedovičem.

Mirela Đurak i Andrea Bakula u jutarnjem su dijelu programa također bile uspješne u paru i s 3:1 pobijedile Kaucerovu i Matelovu, te će u 18.30 igrati protiv francuske kombinacije GrundischLi Xue. Tamara Boroš će u kombinaciji s Grkinjom Ntoulaki igrati protiv turskog para He Sirin i Hu Melek.

U konkurenciji U-21, Mirela Đurak je bez problema prošla skupinu. Za početak je svladala Poljakinju Nowocin (3:0), a nakon toga i Nijemicu Stahr, te će u petak u prvom kolu glavnog turnira igrati s Korejkom Cho Ha La.

Tomislav Kolarek je u skupini bio bolji od Dabrowskog (3:1) i od Nijemca Schmidla (3:1), a prolaz u glavni turnir izborio je zatim preko Habesohna kojeg je s 3:1 pobijedio u posljednjem kvalifikacijskom krugu.

Borna Kovač je pak lako došao do pobjede u prvom susretu protiv Zielinskog (3:0), ali je u drugom meču izgubio od Rasmussena (3:2). Unatoč porazu u durgom susretu, Borna je izborio prolaz u posljednji kvalifikacijski krug, no tu ga je zaustavio Mađar Daniel Kosiba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!