Ostali sportovi

Dalmatinu posljednji Croatia cup

Sportnet • petak, 27.11.2009.
Dalmatinu posljednji Croatia cup

Posljednji turnir iz Cro tour serije u ovoj sezoni održan je u BK Ground Zero u Zagrebu. Na turniru su nastupila 64 igrača koji su se natjecali u disciplini "internacionalna osmica" na osam dobivenih partija. 7. Croatia cup bio je posljednja prilika igračima da ulove vlak za Masters turnir na kojemu će nastupiti 16 najboljih u PH.

Odmah na početku vidjelo se kako će turnir biti natjecateljski napet jer loš rezultat znači neodlazak u završnicu PH – Masters, a iz toga proizlazi kako će gledatelji samo profitirati. Prvi meč pa skoro iznenađenje. Karlo Dalmatin (BK Omega, Split), koji je trenutno vodeći u PH, u prvom je kolu vrlo tijesno s 8:7 pobijedio juniorskog reprezentativca Tina Venosa (BK Ground Zero, Zagreb). Treći nositelj Ivica Putnik (BK Mosconi, Zagreb) istim rezultatom teško prolazi Dragu Rančića (BK Split).

Prvi dio turnira (do knock-out faze u zadnjih 16) protekao je u rezultatski neizvjesnim mečevima. Uzbuđenja su već počela u trećem kolu kada je kadetski reprezentativac Filip Bermanec (BK Metalac, Zagreb) svladao Roberta Sudića (BK Split) s 8:7, pobravši time simpatije i naklonost svih gledatelja. Bermanec prolazi među 16, a Sudić traži svoju priliku kroz repasaž.

U donjem dijelu ždrijeba su se uvjerljivim rezultatima istaknuli Josip Šušnjara (BK Ground Zero, Zagreb) koji pobjedom s 8:2 nad Antom Šustićem (BK 7 Kaštela) prolazi u 16 te Tomislav Šušić (BK Omega, Split) koji istim rezultatom pobjeđuje Roberta Burića (BK Mosconi, Zagreb) i prolazi u 16.

Od osmine finala nastupa knock-out faza i više nema mjesta za pogrešku. Dalmatin s 8:4 pobjeđuje Luku Kutlešu (Plan B, Osijek) i prolazi dalje. Marko Lišnić (BK Plan B, Osijek) pobjedom nad Rančićem prolazi u četvrtfinale. Mladi Bermanec više nije imao snage te se porazom od Zvonka Teteca (BK Desetka) oprašta od turnira. Putnika s turnira s 8:6 izbacuje Ivica Krolo (BK Omega, Split), koji ne igra puno turnira, ali kada se pojavi na nekom turniru uvijek ode do samog kraja.

Definitivno najbolji meč osmine finala bio je onaj između Sudića (brončanog s EP u osmici 2008.) i Šušnjare, koji je već osvojio jednu osmicu ove sezone. Ždrijeb je htio da se ova trojica već treći put zaredom nađu u osmini finala. Sudić na kraju ipak uspijeva privesti meč na svoju stranu i pobjedom od 8:6 prolazi u četvrtfinale.

Uvjerljivom pobjedom nad Lišnićem od 8:1 Dalmatin prolazi u polufinale gdje ga čeka Ivica Medunić (BK Mosconi, Zagreb) koji je s 8:4 sigurno prošao Teteca. U donjem dijelu ždrijeba prava drama. Meč Sudića i Krole je gledatelje, ali i same igrače, ostavio u šoku i nakon kraja.

Sudić se nalazi u konstantnom vodstvu koje je Krolo sustizao. Pri rezultatu 7:7 Sudić propušta priliku za pobjedu i Krolo na stolu ima dvije kugle i crnu za pobjedu. Kada se očekivao kraj i Krolino slavlje, on ubacuje bijelu nakon što je pospremio svoju predzadnju kuglu. Takav poklon iskusni Sudić ne ispušta iz ruku i završava već izgubljenu partiju te s pobjedom od 8:7 prolazi u polufinale gdje ga čeka Božo Primić (BK Mosconi, Zagreb) koji je odličnom igrom svladao drugog nositelja Tomislava Šušića s 8:5.

Sudić više ne dopušta nikakva iznenađenja te u polufinalu s 8:3 pobjeđuje Primića koji jednostavno nije mogao pronaći svoju igru cijeli susret. Drugo polufinale s 8:4 uvjerljivo osvaja Dalmatin pobjedom nad Medunićem.

U finalu Dalmatin kreće silovito i odmah na početku ostvaruje visoko vodstvo. Do kraja se Sudić pokušava vratiti u meč, ali mu to ne polazi za rukom i Dalmatin s 8:2 osvaja posljednji Croatia cup ove sezone čime je samo učvrstio svoje prvo mjesto na rang-ljestvici PH.

Do kraja sezone nas očekuje Masters turnir koji će odlučiti o konačnom plasmanu u ovogodišnjoj sezoni prvenstva Hrvatske, ali i o sastavu reprezentacije za sljedeću godinu. Već u siječnju nas očekuje Svjetsko prvenstvo reprezentacija u Hannoveru, zatim u ožujku u Zagrebu se održava pojedinačno prvenstvo Europe, dok nas u lipnju očekuje EP reprezentacija u Poljskoj.

Masters turnir održat će se u BK Ground Zero u Zagrebu od 10. – 13. prosinca 2009., a donijet će rasplet biljarskog Prvenstva Hrvatske za seniore.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!