Zimski sportovi

Svjetska prvakinja daleko najbolja

Antonija Pavlić • subota, 28.11.2009.
Svjetska prvakinja daleko najbolja
Foto: Nikola Movrić

Njemica Kathrin Hölzl najbolje je odradila prvu vožnju veleslaloma u Aspenu, akumuliravši ispred Kathrin Zettel na drugom mjestu 40 stotinki sekunde. U sekundu zaostatka ugurale su se još i Maria Pietilae-Holmner, te Francuskinja Eva-Maria Brem...

Svjetska veleslalomska prvakinja Kathrin Hölzl deklasirala je većinu svojih suparnica u prvoj vožnji drugog veleslaloma sezone u američkom Aspenu, svladavši stazu Lower Ruthies u vremenu 1:03.70.

Njemica je maksimalno dobro iskoristila povoljan startni broj i jedina prvu vožnju odradila bez pogreške. Približiti su joj se uspjele još samo Austrijanka Kathrin Zettel (+0.40), koja se vratila na skijaške padine nakon preboljene gripe, Maria Pietilae-Holmner (+0.55) i, iznenađujuće, Francuskinja Eva-Maria Brem sa startnim brojem 24.

Slovenka Tina Maze na petom mjestu za Hölzl zaostaje 1.21 stotinki sekunde, Tessa Worley i Olivia Bertrand 1.41, a do dvije sekunde zaostatka ugurale se se još i prošlogodišnja tragičarka veleslaloma u Aspenu Denise Karbon, te Julia Mancuso (Karbon je prošle sezone praktički pred samim ciljem u drugoj vožnji napravila kardinalnu pogrešku, prokockala veliku prednost koju je sakupila do tada i utrku okončala na tek 15. poziciji).

Veliko razočaranje na domaćem tlu danas je priredila braniteljica Velikog kristalnog globusa Lindsey Vonn; Amerikanka se mučila u svakim vratima i iz metra u metar neumitno povećavala svoj zaostatak za Hölzl, a na koncu nije uspjela izboriti niti drugu vožnju.

Trenutno vodeće u poretku Svjetskoga kupa također nisu oduševile. Tanja Poutiainen zbog bolova u leđima skijala je pod blokadom i uspjela doskijati tek do 12. pozicije, dok je Mariji Riesch 2.09 stotinki zaostatka za sunarodnjakinjom donijelo 10. poziciju.

Hrvatska je u Aspenu imala dvije predstavnice, no niti jedna nije uspjela izboriti ulazak u drugu vožnju. Nika Fleiss sa starta se otisnula 64. te sa zaostatkom od 4.81 stotinki sekunde zauzela 43. poziciju, dok Matea Ferk sa startnim brojem 62. nije uspjela završiti utrku.

Svjetski kup, Aspen, veleslalom:
1. Kathrin Hölzl (Njemačka, FISCHER) 1:03.70
2. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +0.40
3. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +0.55
4. Eva-Maria Brem (Austrija, ATOMIC) +0.60
5. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +1.21
6. Olivia Bertrand (Francuska, DYNASTAR) +1.41
6. Tessa Worley (Francuska, ROSSIGNOL) +1.41
8. Julia Mancuso (SAD) +1.81
9. Denise Karbon (Italija, FISCHER) +1.96
10. Nicole Gius (Italija, FISCHER) +1.97
...
43. Nika Fleiss (Hrvatska, ATOMIC) +4.81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!