Zimski sportovi

"Ne ide uvijek sve po planu"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 30.11.2009.
"Ne ide uvijek sve po planu"
Foto: Davor Sajko

Braniteljica Velikog kristalnog globusa Lindsey Vonn na svom terenu u Aspenu nije uspjela osvojiti ni bod u natjecanjima veleslaloma i slaloma. Tako je nastavila tradiciju loših rezultata u SAD-u, u kojem se još uvijek nije uspjela čak niti plasirati na postolje. Slalomski trijumf od prošle godine obranila je, pak, Šarka Zahrobska, dok je drugo mjesto pripalo povratnici nakon ozljede Marlies Schild...

Najbolja češka skijašica Šarka Zahrobska obranila je prošlogodišnji slalomski trijumf u američkom Aspenu, ostvarivši tek drugu pobjedu u karijeri. Svjetska slalomska prvakinja iz Area najbolje se snašla na ledenoj i tvrdoj stazi Lower Ruthies Run u prvoj vožnji, a kasnije samo očuvala prednost i slavila s 58 stotinki sekunde ispred Marlies Schild.

"Zaista ne znam zašto toliko volim Aspen i u njemu svake godine ostvarujem vrhunske rezultate", rekla je drugoplasirana u poretku slalomašica nakon dvije utrke. "Za pobjedu vam se u isto vrijeme mora spojiti mnoštvo faktora, a meni je upravo to pošlo za rukom."

"Prva vožnja bila je dosta zamkovita, staza je bila ledena i s puno 'neugodnih' vrata. Ni druga vožnja nije bila puno lakša, ali ako želite pobijediti morate skijati dobro na svim stazama", zaključila je.

S najboljom drugom vožnjom srebro je pripalo Austrijanki Marlies Schild koja je tako pokazala naznake vraćanja u pravu formu nakon loma noge koji ju je iz stroja izbacio na gotovo godinu dana.

"Jako sam sretna zbog ovog rezultata. Staza je bila veoma teška i mnogo skijašica uopće nije došlo do cilja. Pokušavala sam ne razmišljati previše o tome i usredotočiti se samo na skijanje, zabavljati se koliko sam god to mogla."

Najljepšu priču dana ispisala je simpatična Francuskinja Anne-Sophie Barthet, koja je šestim mjestom ostvarila prvi slalomski plasman u najboljih deset u karijeri, te odmah osvojila naklonost publike simpatičnom plesnom koreografijom u ciljnoj ravnini. Rezultat koji je ostvarila još je značajniji kada se zna da je upravo ovdje 2007. u teškom padu tijekom utrke spusta slomila nogu.

"Ovo šesto mjesto za mene je kao pobjeda. Liječnici su mi govorili da nikada više neću moći skijati, no evo me, tu sam na planini kojoj sam se konačno 'osvetila'. Stvarno sam željela u ova dva dana natjecanja učiniti nešto posebno i dokazati da se ne bojim ovoga mjesta."

Najveće razočaranje priredila je pak Lindsey Vonn, izletjevši već u prvoj vožnji, te tako nastavivši tradiciju loših rezultata na domaćem tlu. Nikada se, naime, u SAD-u nije uspjela plasirati na postolje.

"Ostala sam na unutarnjoj skiji i više se nisam mogla spasiti, to me jednostavno bacilo izvan idealne linije. Staza je veoma teška, tvrda i ledena, uvjeti se zapravo stalno mijenjaju, ima puno okreta i zavoja. Došla sam ovdje u dobrom raspoloženju i odlično pripremljena, no nekada ne ide sve po planu", rekla je braniteljica Velikog kristalnog globusa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!