Nogomet

Liga prvaka: Vrijedne pobjede Turaka i Grazera

Marko Breljak • četvrtak, 15.02.2001.

Tablica Raspored i rezultati

U utakmicama skupine A nismo vidjeli mnogo golova, sve do 60. minute rezultat je na obje utakmice bio 0:0. Kako ne bi ostalo bez golova pobrinuli su se igrači Sturma te su sa dva pogotka svladali grčki Panathinaikos.

Sturm Graz čudna je momčad, prije samo desetak dana su u Varaždinu poraženi do nogu, sa čak četiri pogotka u svojoj mreži, ali im nastupi u Ligi prvaka očito gode. Ipak, Panathinaikos je bio bolja momčad, naročito u prvom dijelu igre. Grazeri , koji su pak poznati da igraju sve bolje kako utakmica ide kraju, podigli su tempo u drugom dijelu te kaznili Grke za neiskorištene šanse. Haas je u 60. minuti doveo Sturm u vodstvo, a Tomislav Kocijan, u 85. minuti, na dodavanje Fluerqina osigurao pobjednika. Kocijan i Vastić, po običaju, među najboljima u momčadi Sturma, a kod gostiju je Danijel Šarić odigrao svih 90 minuta, ne pretjerano zapaženo. Ova tri boda biti će vrlo vrijedna za Grazere jer im oni širom otvaraju vrata trećeg mjesta u skupini koje vodi u Kup Uefa, više od toga teško da će moći jer su Valencia i Manchester ipak prejaki. No, Sturm nas je ove godine već iznenadio pa ih ne treba prerano otpisivati.

Stadion Mestalla i cijela nogometna Europa sa nestrpljenjem su isčekivali susret Valencije i Manchestera. Jer taj susret mogao je dati odgovor na pitanje je li Valencija i ove godine jaka kao i prošle te mogu li ponoviti iznenađenje i moža i ove godine doći do kraja. Hector Cuper ponovo se pokazao kao stručnjak za remije i čvrstu obranu te je uspio sa Fergusonovom momčadi odigrati na “nulu”. Čini se da je s tim bodom zadovoljniji Škot jer Manchester je i nakon najtežeg susreta u skupini na vrhu, a Valencija ponovo bez velike pobjede. Valencija već dugo nije pobijedila neku veliku momčad i publika je očito “sita” neriješenih rezultata i “tvrdih” utakmica. Utješiti ih može da su, usprkos tome što nisu vidjeli golove, vidjeli interesantnu utakmicu. Domaćini su bili bolji, ali su kapetan Mendieta, prinova iz River Platea Almar, Angulo i Killy Gonzales propustili pronaći put iza leđa raspoloženog Bartheza, koji je bio prvo ime susreta.

Tablica Raspored i rezultati

Na uvijek “vrućem” terenu, u Turskoj, Galatasaray je ugostio španjolski Deportivo, momčad koja se polako “diže” i hvata lanjsku formu, kada su po prvi puta, nakon 96 godina osvojili naslov na Iberijskom poluotoku. Turci su poveli već u 11. minuti golom Suata, nakon asistencije Hasana. To je bio i jedini gol na susretu. Gosti iz la Corune su pojačali tempo, kontrolirali igru, ali bez posebno izglednih prigoda. Domaćini su smireno čuvali vrijedan rezultat i na kraju odnijeli pobjedu sa samo dva udarca upućena prema golu Deportiva. Ovaj rezultati im donosi prvo mjesto i u uzvratu, za tjedan dana u Španjolskoj, moraju izvući bod žele li osigurati prvo mjesto u skupini.

Ključan detalj utakmice na San Siru, gdje su igrali Milan i Paris SG zbio se u 42. minuti kada je Roque Junior zaradio crveni karton, srušivši u kontri Anelku. Nakon toga igra Milana se raspala te izgubila glavu i rep, svodeći se uglavnom na bezglave napade. Prije toga utakmica je bila prilično dobra, domaćini su poveli nakon lijepog gola Leonarda, u 27. minuti. Samo tri minute kasnije Anelka je pobjegao sporoj obrani Milaneza i izjednačio rezultat. Anelka je bio najopasniji igrač po Milan, a upravo je on i zaslužan za crveni karton jer je još jednom iskoristio neodlučnu igru Milana. Parižani su sa čovjekom više u nastavku prijetili, a najbolju prigodu nije iskoristio Domi. Tako je Luis Fernandez osvojio neočekivani bod, ali stiče se dojam da su, sa čovjekom više, mogli i iznenaditi. Uzvrat je za tjedan dana i najvjerojatnije će odlučivati o tome koja momčad, pored Galtasaraya ide u četvrtfinale Lige prvaka.

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!