Zimski sportovi

Kuceri propadaju olimpijski snovi

Borna Rupnik • utorak, 01.12.2009.
Kuceri propadaju olimpijski snovi
Foto: EPA

Svjetski prvak u spustu, Kanađanin John Kucera, najvjerojatnije će propustiti Olimpijske igre u svojoj zemlji zbog loma noge, a ništa se bolje ne osjeća ni Amerikanac T.J. Lanning, koji se odlučio oporavljati u Coloradu...

Lake Louise bio je koban za dvojicu skijaša: Johna Kuceru i T.J.-a Lanninga. Kanađanin se nedjeljnim padom, čini se, oprostio od olimpijskog nastupa pred svojom publikom u Vancouveru.

Slomio je tibiju i fibulu lijeve noge i odmah je podvrgnut uspješnom operativnom zahvatu. Međutim, takva ozljeda zahtijeva dugotrajan oporavak. 25-godišnji Kucera je slovio kao jedan od favorita za olimpijske medalje u brzim disciplinama.

Samo dan prije sličnu je sudbinu dočekao američki skijaš T.J. Lanning. Nakon pada u spustu završio je pored zaštitne ograde s ozljedom lijevog koljena i napuknutim kralješkom te je odmah prevezen u obližnju bolnicu, a zatim i prebačen u Calgary.

No, s obzirom da nije obožavatelj kanadskih bolnica, Lanning se u ponedjeljak odlučio vratiti u SAD, točnije u Vail u Coloradu, gdje će pokušati što prije zaliječiti svoje ozljede i vratiti se na stazu. U ovom je trenutku teško procijeniti koliko će trajati njegov oporavak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!