Košarka

Budućnost upisala prvu pobjedu

Matej Milanović • srijeda, 02.12.2009.
Budućnost upisala prvu pobjedu
Foto: Davor Sajko

U drugom kolu košarkaškog Eurochallengea Budućnost je došla do prve pobjede u skupini A svladavši ruski Lokomotiv Kuban. U skupini D u kojoj nastupa i Cedevita odigrana je utakmica između Dexie Mons-Hainauta i Proteas EKA AEL-a prošlogodišnjeg učesnika Final Foura. Belgijci su slavili 82:71 i nanijeli prvi poraz Cipranima koji su u prvom kolu svladali Cedevitu...

U drugom kolu skupine A košarkaškog Eurochallengea Budućnost je u Podgorici igrala s ruskim Lokomotiv Kubanom. Nakon što su prve dvije i pol minute ostali bez koša, domaći su serijom od osam poena poveli 8:6 u petoj minuti. Na prvi odmor se otišlo s minimalnom prednošću Rusa, a Budućnost je ključan korak prema pobjedi napravila u posljednjoj minuti i pol prvog poluvremena kada su sa sedam uzastopnih poena došli do rezultata od 34:27.

U 27. minuti Budućnost je povela i deset razlike, 40:30, a na zadnji odmor su otišli s +6. U posljednjoj četvrtini Lokomotiv nije uspio zabrinuti domaće koji su do najveće prednosti došli u 36. minuti pri rezultatu od 51:38, a utakmica je završila 61:49 za domaće. Kod Crnogoraca je Nemanja Gordić postigao 17 poena promašivši pritom svih pet pokušaja za tri poena. Kod gostiju je pak 17 poena realizirao Aleksandar Čapin.

U drugom susretu skupine Göttingen je razbio Gravelines Dunkerque s 81:51. Kod Nijemaca je čak trojici igrača falio jedan skok za double-double učinak, a najviše je poena realizirao Chris Oliver, njih 17.

U sklopu skupine B važan i zanimljiv susret odigrali su Eiffeltowers iz s'Hertogenboscha i Strasbourg. Nizozemci su na prvom poluvremenu imali 26:20, a u drugoj četvrtini su inicijativu preuzeli gosti koji su imali i po pet poena prednosti, ali su na poluvrijeme otišli sa 45:43. U trećoj dionici je rezultatska prednost uglavnom bila u rukama gostiju, a s pet poena u finišu četvrtine došli su do 68:62 pred posljednjih deset minuta igre.

U posljednjoj četvrtini domaći su jednom došli na -2, no izuzev toga gosti su držali susret u svojim rukama te su nekoliko puta vodili sa deset razlike. U konačnici je završilo 90:85 za Francuze. Kod Eiffeltowersa je 20 poena realizirao Kees Akerboom, a Dean Oliver je upisao double-double sa 16 poena i deset skokova. Za Strasbourg je pak 26 poena postigao Tremmell Darden, a double-double je ostvario David Simon s 14 poena i 11 skokova.

U drugom susretu grupe igrale su poražene momčadi iz prvog kola. Ciparski APOEL je na domaćem parketu svladao Himik sa 104:71. Milan Dozet je za APOEL upisao 29 poena, a kod gostiju je 19 postigao Darrel Mitchell.

U skupini C Scavolini Pesaro je lagano slavio kod Minska s 80:49. Najbolji realizator susreta bio je gostujući Michael Hicks Taylor koji je upisao 19 poena. U drugom dvoboju grupe ruska Krasne Krilija slavila je u Amsterdamu fenomenalnom drugom četvrtinom koju su dobili 23:9. U konačnici su Rusi slavili 78:69. Kod domačih je 16 poena realizirao Alton Mason, a isto toliko je upisao i Andrej Truškin kod Krilije. Za Ruse je deset skokova upisao Bremer Ernest.

U skupini D u kojoj je i Cedevita odigrana je samo jedna utakmica. Dexia Mons-Hainaut je svladala ciparski Proteas EKA AEL koji je u prvom kolu svladao hrvatsku momčad i koji je prošle godine igrao na Final Fouru ovog natjecanja. Dexia je već u 8. minuti povela 18:10. Desetak minuta kasnije domaći su poduplali AEL s 32:16.

U 24. minuti Ciprani su smanjili na 38:33, ali je serija Belgijanaca od deset poena riješila dvoboj. Posebno su istaknula trojica igrača domaćih. Jerel McNeal je realizirao 19 poena, a Ben Ebong i Curtis Sumpter su upisali deset skokova.

Eurochallenge, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Budućnost VOLI61:49Lokomotiv Kuban
MEG Göttingen81:51Gravelines Dunkerque
1MEG Göttingen 42+57
2Budućnost VOLI 42+20
3Gravelines Dunkerque 42+1
4Lokomotiv Kuban 06-78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurochallenge, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Budućnost VOLI61:49Lokomotiv Kuban
MEG Göttingen81:51Gravelines Dunkerque
1MEG Göttingen 42+57
2Budućnost VOLI 42+20
3Gravelines Dunkerque 42+1
4Lokomotiv Kuban 06-78

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!