Košarka

Cedevita okrenula pa izgubila

Edvard Burić • srijeda, 02.12.2009.
Cedevita okrenula pa izgubila
Foto: Kristijan Komarica

Niti u drugom nastupu u skupini D Eurochallenge kupa košarkaši Cedevite nisu upisali pobjedu. U Podsusedu su ugostili francuski Elan Chalon i upisali poraz nakon što su se vratili iz velikog zaostatka...

Utakmicu je otvorio mladi Dino Butorac koji tricom dovodi Cedevitu u vodstvo, za goste istom mjerom vraća Sommerville. Nakon toga Chalon prvi puta samo nakratko preuzima vodstvo (3:5). Mobley i Butorac zabijaju pet koševa u nizu i Cedevita opet vodi. Tada nezaustavljivo kreće francuska momčad koja na krilima Drewa Neitzela (deset koševa u prvoj četvrtini) odlazi na plus 15 (10:25). 30 sekundi do kraja četvrtine umjesto Mobleya u igru ulazi Marino Baždarić, prvi puta u dresu Cedevite. Iako je bio za očekivati da će debitirati protiv Širokog u subotu Cedevitino vodstvo ga je uspjelo brzopotezno registrirati već za ovu utakmicu. Gosti igraju fantastično, a jedini raspoložen je Butorac koji tricom u zadnjoj sekundi smanjuje na 13:25.

U drugoj četvrtini nastavila se dobra igra Chalona, ali se i Cedevita malo pribrala. Tillman i Schilb trpaju koš Cedevite, a odgovaraju Mobley (devet koševa u prvom poluvremenu), Petrović i Baždarić. Poluvrijeme zatvara Tillman, danas najbolji igrač gostiju košem iz kontre (34:46).

U treću četvrtinu ulazi neka nova Cedevita. Borbeni i motivirani domaći košarkaši polako počinju stizati goste iz Francuske i koševima Rudeža pristižu na 53:57. Tillman i Schilb i dalje igraju odlično i ne dozvoljavaju potpuni preokret. Ipak, Cedevita fantastičnom borbenošću dolazi do 58:61 košem Andersona koji potom pogađa tricu pa istrčava kontru kojom zatvara četvrtinu ponovnim vodstvom Cedevite nakon dugo vremena (63:61).

Zadnju četvrtinu i jedni i drugi puno promašuju slobodna bacanja, a rezultat ide malo na jednu malo na drugu stranu. Cedevita košem Rudeža vodi 68:67 i to je bilo zadnje vodstvo zagrebačkih košarkaša. Fantastični Tillman skače u napadu i zabija za 70:78, a nakon toga u idućem napadu radi petu (isključujuću) osobnu pogrešku. Tu se javlja tračak nade u preokret do kojega ipak nije došlo. Cedevita je najbliže bila na minus dva kada je zabijao Anderson (devet koševa u dvije minute) i Rudež tricu (83:85). Ipak, gosti su se pribrali i priveli utakmicu kraju slobodnim bacanjima za konačnih 83:89. Tako se pokazalo da je izostanak Andrije Žižića zbog ozljede ipak bio preveliki hendikep za Cedevitu koja je ipak morala potpisati kapitulaciju.

Najbolji kod domaćih bili su Jermaine Anderson s 20 koševa i Mobley s 17 koševa i šest skokova, dok su goste predvodili toliko spominjani Tillman i Schilb s 24 odnosno 21 košem.

Eurochallenge, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Dexia Mons-Hainaut82:71Proteas EKA AEL
Cedevita83:89Elan Chalon
1Elan Chalon 42+15
2Dexia Mons-Hainaut 33-2
3Proteas EKA AEL 33-7
4Cedevita 24-6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurochallenge, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Dexia Mons-Hainaut82:71Proteas EKA AEL
Cedevita83:89Elan Chalon
1Elan Chalon 42+15
2Dexia Mons-Hainaut 33-2
3Proteas EKA AEL 33-7
4Cedevita 24-6

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!