Zimski sportovi

Zrnčić-Dim 10., Kostelić 27. na treningu spusta

Antonija Pavlić • četvrtak, 03.12.2009.
Zrnčić-Dim 10., Kostelić 27. na treningu spusta
Foto: EPA

Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim solidno su nastupili na prvom treningu spusta u američkom Beaver Creeku. Najbolji hrvatski skijaš doskijao je do 27. mjesta, dok je Natko završio na odličnoj 10. poziciji...

Vremenske prilike organizatorima utrka u američkom Beaver Creeku ovih dana stvaraju poprilične probleme. Zbog velikih količina novonastalih padalina prvi trening spusta stoga je dugo bio odgađan, da bi start konačno bio spušten negdje do veličine veleslalomske staze, što znači da su spustaši vozili tek polovicu staze (49 stotinki).

U takvim uvjetima najbolje se snašao Švicarac Ambrosi Hoffman s vremenom 49.07; iza njega plasirao se sa stotinkom zaostatka njegov sunarodnjak Ralf Kreuzer, dok je treće mjesto zauzeo Francuz Yannick Bertrand.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić stazom se spustio 58 stotinki sporije od pobjednika, što mu je donijelo tek 27. poziciju. Drugi naš predstavnik Natko Zrnčić- Dim za Hoffmanom je zakasnio 32 stotinke sekunde, te zauzeo odličnu 10. poziciju. Ivan Ratkić sa startnim brojem 79 ostvario je 81. vrijeme sa zaostatkom 2.68.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!