Zimski sportovi

Gini propao olimpijski san

Antonija Pavlić • četvrtak, 03.12.2009.
Gini propao olimpijski san
Foto: Kristijan Komarica

Natjecanja u tehničkim disciplinama u američkom Aspenu bila su kobna za dvije skijašice. Sandra Gini padom u slalomu zadobila je puknuće križnog ligamenta u koljenu i bit će primorana propustiti ostatak sezone, dok će se Talijanka Denise Karbon vratiti negdje poslije Nove godine, nakon što je na treningu prije veleslalomskog ispita ozlijedila desno koljeno...

Švicarska skijašica Sandra Gini priključila se vojsci skijaša i skijašica koji su posljednjih mjeseci bili primorani podvrgnuti se rehabilitaciji i, u velikom broju slučajeva, okončati sezonu i odustati od nastupa na ZOI u Vancouveru.

Mlada Švicarka ozlijedilo je koljeno pri padu u prvoj vožnji slaloma u Aspenu, a premda se prvotno činilo kako će se izvući tek s "masnicom", dodatni liječnički pregledi ustanovili su - puknuće križnog ligamenta u lijevom koljenu, čime joj je i službeno okončana ova, olimpijska sezona.

Neugodnu, ali ni približno tako tešku ozljedu, doživjela je i Denise Karbon. Talijanka se također ozlijedila u Aspenu, premda je utrku veleslaloma odradila do kraja i u konačnici zauzela vrlo dobro 9. mjesto. Ozljedu je "pokupila" na treningu pred utrku, ali već je nekoliko dana kasnije obavila artroskopiju desnog koljena i već počinje s procesom rehabilitacije.

Oporavak bi u njenom slučaju trebao trajati otprilike tri do četiri tjedna, a s obzirom na znakove koje je počela pokazivati već dan-dva nakon operacije u teretanu bi mogla i puno prije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!