Zimski sportovi

Vonn želi prvu pobjedu

Antonija Pavlić • petak, 04.12.2009.
Vonn želi  prvu pobjedu
Foto: EPA

Lindsey Vonn konačno je došla na svoje - u Lake Louiseu kreće serija brzih disciplina u kojima će najbolja svjetska skijašica pokušati poboljšati bodovni konto nakon katastrofalno slabih nastupa u Aspenu. Taj joj zadatak, ipak, neće biti nimalno lak budući da su dobru formu na kanadskom snijegu prezentirale i Andrea Fischbacher, te prvenstveno sjajna Austrijanka Maria Holaus...

Nakon serije tehničkih disciplina u Söldenu i Aspenu ženski dio karavane Svjetskog skijaškog kupa preselio se na brze ispite u kanadski Lake Louise. Staza Men's Olympic Downhill Run ovoga vikenda neće ugostiti hrvatske predstavnice, no uzbuđenja za ljubitelje skijanja u Lijepoj Našoj, zato, neće nedostajati.

Spustaška postolja iz prošle sezone branit će Amerikanka Lindsey Vonn, Talijanka Nadia Fanchini, te Njemica Maria Riesch, dok će titule najboljih u superveleslalomu pokušati zadržati Nadia Fanchini, Fabienne Suter i Andrea Fischbacher.

Standardna glavna favoritkinja u obje utrke bit će braniteljica Malih kristalnih globusa u spustu i superveleslalomu Lindsey Vonn, koja je prošloga tjedna doživjela veliko razočaranje na domaćem tlu u Aspenu, ne osvojivši niti bod u veleslalomu i slalomu.

Brze discipline, ipak, nešto su sasvim drugo - njezino područje - a to je pokazala i na službenim treninzima, pobijedivši, te zauzevši 5. i 8. poziciju.

Kao potencijalno iznenađenje nametnula se, pak, povratnica nakon ozljede Austrijanka Maria Holaus, koja je uspjela slaviti na dva treninga, te se samo jednom plasirati na drugu poziciju - iza Vonn.

"Sviđa mi se Lake Louise", rekla je Holaus nakon što je i posljednji trening okončala pobjedom. "Svi mogu biti pobijeđeni, pa tako i Vonn. Budem li dobro skijala, mogu ju pobijediti; jedva čekam utrku", najavila je samouvjereno.

Odlična na treninzima bila je i Andrea Fischbacher, a svakako će se morati pripaziti i na uvijek opasnu i nepredvidljivu Anju Pärson.

"Obožavam skijati u Lake Louiseu, posebno sada kada je vrijeme praktički savršeno. Nisam previše trenirala spust ovoga ljeta, no nadam se pozitivnom rezultatu. Prekrasno je doći ovdje, omirisati svježi snijeg i pogledati padinu obasjanu suncem nakon onakve teške i demoralizirajuće utrke u Aspenu", mišljenja je Šveđanka.

"Sretna sam i želim što duže uživati u ovom trenutku. Znam da mi je ovaj vikend važan, moram osvojiti što je moguće više bodova, a možda i stići do pobjedničkog postolja. Najbitnije je da se na vrhu ne stvori velika bodovna razlika."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!