Nogomet

"Nisam osjetio olakšanje"

Borna Rupnik • petak, 04.12.2009.
"Nisam osjetio olakšanje"
Foto: EPA

Francuska je nakon kontroverznih dodatnih kvalifikacija imala i dosta sreće pri ždrijebu u Cape Townu. Dobila je najpoželjnijeg nositelja, a neće drhtati ni pred Meksikom ni Urugvajem...

Iako će im mnogi osporavati samo mjesto među 32 najbolje svjetske reprezentacije, Francuzi se polako počinju pripremati za nastup u Južnoafričkoj Republici. Saznali su i imena protivnika - igrat će protiv domaće izabrane vrste, Meksika i Urugvaja.

"Ne mogu reći da sam osjetio olakšanje. To će se možda dogoditi tek nakon prve utakmice. Skupina nam je dosta specifična, a susret s domaćom ekipom nikada nije lak zadatak", rekao je francuski izbornik Raymond Domenech.

S druge strane, Carlos Alberto Parreira ističe da je upravo skupina A jedina s dva bivša svjetska prvaka: "Tu su Francuska i Urugvaj, vrlo ugledni sastava. Ova nam skupina predstavlja pravi izazov i spremni smo se suočiti s njime".

Ne slaže se s konstatacijom da je skupina G najjača: "Nitko ne može očekivati lagane dvoboje u ovoj fazi. Ne postoji skupina smrti, sve su uravnotežene".

Europski prvaci Španjolci lako će komunicirati s dva svoja protivnika, Hondurasom i Čileom. "Ne možemo se požaliti na ždrijeb, ali svaka momčad ima svoje adute. Ne smijemo se prepustiti razmišljanju o osmini finala, prvo moramo osigurati prolaz", oprezan je mirni čovjek Vicente del Bosque.

Probleme će mu pokušati stvoriti i Švicarci. Njihov trener Ottmar Hitzfeld kaže: "Španjolska je opipljiv favorit. Sve reprezentacije znaju igrati, ali postoji način kako osigurati plasman u nastavak natjecanja".

Kao Nijemac osvrnuo se i na skupinu u kojoj će nastupati njegova domovina: "Njemačka je favorit i proći će dalje. Srbija će vrlo vjerojatno biti druga, a mislim da Gana neće imati dovoljno snage za zakomplicirati situaciju. Australiju se jednostavno mora pobjeđivati".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!