Nogomet

Srna kandidat za momčad godine

Antonija Pavlić • subota, 05.12.2009.
Srna kandidat za momčad godine
Foto: Sandro Donda

Krovna europska nogometna federacija objavila je 60 kandidata, među kojima je i šest trenera, koje će nogometni zaljubljenici putem Uefine internetske stranice birati u momčad godine. U konkurenciji desnih braniča našao se i Hrvat Darijo Srna, a za laskavu titulu borit će se s Danielom Alvesom, Maiconom, Javierom Zanettijem i Philippom Lahmom.

Krovna europska nogometna federacija (UEFA) objavila je popis nominiranih za momčad godine, koju će putem službenih Uefinih internetskih stranica birati nogometni zaljubljenici diljem svijeta.

Najviše kandidata, čak 12, ima europski prvak Barcelona, dok sedmoricu ima doprvak Europe i vladar engleskog nogometa Manchester United. Među nominiranima je i jedan Hrvat, kapetan Šahtara Darijo Srna, koji će na poziciji desnog braniča voditi bitku s Danijem Alvesom, Maiconom, Javierom Zanettijem i Philippom Lahmom.

Među vratarima izabrani su Edwin van der Sar, Iker Casillas, Victor Valdes, Julio Cesar i Manuel; centralne braniče čine John Terry, Nemanja Vidić, Gerard Pique, Giorgio Chiellini, Rio Ferdinand, Carles Puyol, Dmitri Čigrinskij, Thomas Vermaelen, Per Mertesacker i Bruno Alves, dok su u konkurenciju lijevih braniča smješteni Patrice Evra, Ashley Cole, Eric Abidal, Aly Cissokho i Marcel Schafer.

U veznom redu konkurencija je najjača, a posebice to vrijedi za krilne pozicije. Na desnom krilu, tako, borbu vode Cristiano Ronaldo, Dejan Stanković, Miloš Krasić, Jesus Navas i Marek Hamšik, dok su na lijevom Ryan Giggs, Franck Ribery, Andrej Aršavin, Andres Iniesta i Mesut Özil.

U centru se za pozicije bore Xavi Hernandez, Xabi Alonso, Yaya Toure, Sergei Semak i Frank Lampard, dok su u napadu Samuel Eto'o, Edin Džeko, Grafite, Lionel Messi, Fernando Torres, Wayne Rooney, David Villa, Zlatan Ibrahimović, Diego Forlan i Marcus Berg.

U trenerskoj konkurenciji nalaze se Joseph Guardiola, Alex Ferguson, Laurent Blanc, Mircea Lucescu i Horst Hrubesch.

Glasovanje će biti moguće do 8. siječnja, a konačni rezultati u javnost će biti plasirani u Uefinom Champions magazinu 20. siječnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2009. u 16:46
    BRAVO DARIJO
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2009. u 15:12
    a di su off. vezni? gerrard, kaka, misimovic, gourcuff,diego....joooooj, pa dok vas naucin, izgubit cu vas...
    Obrisan korisnik