Zimski sportovi

Görgl: "Lijep je osjećaj pobijediti Vonn"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 07.12.2009.
Görgl: "Lijep je osjećaj pobijediti Vonn"
Foto: Nikola Movrić

Elisabeth Görgl prvu superveleslalomsku pobjedu u karijeri ostvarila je baš u "nezgodno" vrijeme - za tri stotinke sekunde pobijedila je Amerikanku Lindsey Vonn, spriječivši ju tako od novog ulaska u skijašku povijest svoje zemlje...

Lindsey Vonn tri stotinke sekunde nedostajale su da se još jednom upiše u povijest i prvi puta svojoj zemlji donese tri redane pobjede. U kanadskom Lake Louiseu ovoga je tjedna premoćno slavila u dva spusta, no u superveleslalomu ju je za djelić sekunde nadmašila Elisabeth Görgl.

"Znam da sam skijala dobro. Malo me boli ovaj 'poraz' jer sam se nadala da ću tjedan završiti s pobjedom, no možemo to gledati i s druge strane - tri stotinke sekunde uistinu su neznatna razlika. Treptaj okom ili refleksno pomicanje prsta", rekla je Amerikanka.

"Trebao mi je jedan ovakav fenomenalan tjedan nakon lošeg skijanja u Aspenu. Sada znam da sam u pravoj formi, imam iznimno brz i kvalitetan materijal i mogu pobjeđivati. Nisam nezadovoljna drugim mjestom", zaključila je nakon Beaver Creeka vodeća skijašica svijeta.

Slavljenica Elisabeth Görgl ostvarila je prvu superG pobjedu u karijeri, uz dvije u veleslalomu. "Na startu sam osjetila da mogu napraviti nešto više. Možda se činilo kao da napadam svaka vrata, no to u stvarnosti i nije bilo baš tako, više sam mišljenja da je to dojam budući da je sam moj način skijanja dosta agresivan. Htjela sam odraditi 'čistu' vožnju, pustiti skiju, i upalilo je."

Lindsey Vonn imala je pred Görgl veliku prednost u gornjem i srednjem dijelu staze, no u cilj je ušla s 0.03 u plusu, što je na većinu lica promatrača navuklo izraz iznenađenja. "Moram priznati da sam se iznenadila vidjevši Vonnin rezultat, no osjećaj slavlja je dobar. Ova pobjeda važna je i za cijelu austrijsku momčad; imamo velika očekivanja od ove sezone, a u posljednjih nekoliko utrka nismo bili na pravoj razini".

Postolje je na trećoj poziciji popunila Francuskinja Ingrid Jacquemod kojoj je to prvi veliki rezultat u Svjetskome kupu nakon 2005, te premijerni podij u superveleslalomu.

"Prošlo je puno vremena od kada sam se posljednji put našla na postolju, i zbog toga moram biti presretna s ovim rezultatom. Prošla sezona bila je teška za mene, nadajmo se da ovaj početak signalizira nešto bolje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!