Nogomet

FIFA objavila kandidate za igrača godine

Borna Rupnik • utorak, 08.12.2009.
FIFA objavila kandidate za igrača godine
Foto: EPA

Lionel Messi, dobitnik Zlatne lopte, na najboljem je putu da osvoji još jednu prestižnu nagradu. FIFA je objavila petoricu kandidata za titulu igrača godine, a popis nudi očekivana imena...

Barcelonin argentinski čudotvorac, Lionel Messi, borit će se za naslov Fifinog igrača godine protiv Cristiana Ronalda, Kake, Xavija i Andresa Inieste, objavila je FIFA.

Zanimljivo je da sva petorica dolaze iz dva kluba - Barcelone i Real Madrida. Messi, Xavi i Iniesta vlasnici su Barcelonine trostruke krune, dok su Ronaldo i Kaka zasad u povijesne knjige Kraljevskog kluba upisani tek po isplaćenim odštetama za njihov dolazak.

Ukoliko 22-godišnji Messi osvoji novu prestižnu nagradu, postat će prvi Argentinac kojemu je to pošlo za rukom, a naslov najboljeg na svijetu preuzet će od izravnog konkurenta, Cristiana Ronalda, koji je najboljim proglašen prošle godine.

FIFA je ujedno objavila i popis kandidatkinja za nogometašicu godine. Na njemu su Brazilke Cristiane i Marta, Njemice Inka Grings i Birgit Prinz te Engleskinja Kelly Smith.

Pobjednici će biti obznanjeni na Fifinoj svečanosti u Zürichu 21. prosinca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2009. u 07:31
    Messi... zar je to upitno?
    Obrisan korisnik