Nogomet

"Nisam motiviran za Švedsku"

Borna Rupnik • utorak, 08.12.2009.
"Nisam motiviran za Švedsku"
Foto: Davor Sajko

Napadač Barcelone, Zlatan Ibrahimović, objavio je da neko vrijeme neće nastupati za nacionalnu vrstu, a kao razlog navodi - nedostatak motiva...

Najbolji švedski nogometaš, Zlatan Ibrahimović, odlučio je nakon neuspjeha svoje reprezentacije u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici privremeno otkazati suradnju s nacionalnom selekcijom.

"Uvijek mi je bila posebna čast nastupati za Švedsku, no neko vrijeme neću oblačiti reprezentativni dres jer jednostavno nisam više motiviran", izjavio je Barcelonin napadač za domaće medije, objasnivši da je uzrok tome izostanak važnih utakmica.

Švedska, naime, u konkurenciji Danske, Portugala i Mađarske nije prošla na svjetsku smotru . "Preda mnom nisu ni Svjetsko prvenstvo ni drugi važni susreti. Bio bi nepotreban gubitak energije igrati za Švedsku u predstojećim prijateljskim utakmicama. Naime, u Barceloni me čeka iznimno velik broj nastupa", objasnio je Ibrahimović.

To bi ujedno mogao biti i njegov konačni oproštaj od Švedske: "Obavijestio sam izbornika Erika Hamrena o svojoj odluci, a ne znam što će se događati u budućnosti. Vidjet ćemo iduće godine".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!