Košarka

Cedevita hvata priključak

Branimir Korać, Edvard Burić • utorak, 08.12.2009.
Cedevita hvata priključak
Foto: Kristijan Komarica

Posljednji hrvatski klub u europskim kupovima koji je stigao do pobjede je Cedevita. U trećem kolu Eurochallenge kupa Cedevita je na svom parketu bila bolja od belgijske Dexije iz Monsa s 85:71...

Početak utakmice, ali ni sam tijek nije dao naslutiti da će kraj biti napet. Gosti su poveli 2:0 košem Justina Cagea i to je bilo sve do zadnje četvrtine kada su uhvatili Cedevitu, ali dalje nisu mogli. Domaći su krenuli motivirano i kontinuirano povećavali prednost. Prvih pet koševa postiže Marino Baždarić (trica i polaganje iz kontre), dva dodaje Rudež, Baždarić ponovno zabija tricu i već je 10:4. Gosti poentiraju sa linije slobodnih bacanja, a Anderson tricom diže na velikih 16:8. Gosti se ipak ne predaju i četvrtinu završavaju s minus pet (22:17).

Druga četvrtina se igra košem na koš, a Cedevita i dalje igra odlično pa pologano diže razliku. Krasić tricom odvodi Cedevitu prvi puta na plus devet, a borbeni Kaštropil skače u napadu i zabija pa hrvatski predstavnik drži prednost. Poluvrijeme zatvara Srđan Subotić s četiri precizno izvedena slobodna bacanja kojima Cedevita odlazi na najvećih plus deset pa odmah i plus 12, ali u zadnjem napadu tricu postiže i Torbert te smanjuje na prihvatljivih minus devet (40:31).

Vezane vijesti

Treću četvrtinu gosti otvaraju promašajima slobodnih bacanja pa u jednom peroidu imaju loših 2/6. To kažnjava Andrija Žižić te odvodi Cedevitu na 44:33. Goste drži Mc Neal koji ne dozvoljava da Cedevita prelomi utakmicu. Četvrtina završava 57:49 i ništa ne pokazuje da će se gosti iz Belgije potpuno približiti i zaprijetiti Cedeviti.

Zadnji dio utakmice kao da je izašla neka druga momčad i polako se počinje topiti prednost Cedevite. Ben Ebong postiže šest koševa za Dexiu i samo je pet koševa prednosti za ekipu Slobodana Subotića (60:55). Mc Neal polukontrom, a onda Callahan tricom i košem za dva spušta na 65:64. Cedevita uzima minutu odmora, Torbert za goste dva puta izjednačava (65:65, 68:68) i to je bilo to što se gostiju tiče. Anderson tricom pa polukontrom dovodi ponovno Cedevitu u vodstvo, a dalje je bila jednosmjerna ulica. Nakon koša Baždarića za 74:69, Dexia je još nešto pokušala minutom odmora dvije minute i pet sekundi do kraja, ali su Rudež tricom pa Baždarić i Anderson koševima zapečatili sudbinu gostiju. Za kraj još Mc Neal i Petrović zabijaju i Cedevita pobjeđuje s velikih plus 14 (85:71). Možda će svaki koš igrati ulogu u eventualnom krugu pa je stoga ova pobjeda još slađa...

Cedevitu su do ove važne pobjede vodili Damjan Rudež s 20 koševa i sedam skokova, a dodali su Baždarić 16 i Jermaine Anderson 15 uz pet asistencija. Za goste najviše Mc Neal 17 i Ebong 16 koševa.

Eurochallenge, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Proteas EKA AEL72:69Elan Chalon
Cedevita85:71Dexia Mons-Hainaut
1Elan Chalon 42+15
2Dexia Mons-Hainaut 33-2
3Proteas EKA AEL 33-7
4Cedevita 24-6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurochallenge, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Proteas EKA AEL72:69Elan Chalon
Cedevita85:71Dexia Mons-Hainaut
1Elan Chalon 42+15
2Dexia Mons-Hainaut 33-2
3Proteas EKA AEL 33-7
4Cedevita 24-6

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!