Košarka

Banić osvojio i Ankaru

Branimir Korać • utorak, 08.12.2009.
Banić osvojio i Ankaru
Foto: Bruno Blumenschein

Susreti trećeg kola u skupinama E-H nisu donijeli velika iznenađenja, a naši igrači nastavljaju s dobrim igrama. Ovaj put istaknuli su se Marko Banić, Goran Suton i Davor Kus...

Skupina E: Banić briljirao, odličan i Suton

Charleroi je porazom u Sankt Peterburgu kod Spartaka došao u vrlo tešku situaciju i trenutno su na 0-3 te će vrlo teško do sljedeće runde. Na samom početku utakmice domaćin je napravio 10:0 i nakon toga posve kontrolirao stanje na parketu. Kada su se u posljednjoj dionici odvojili na plus 18, bilo je jasno kako će pobjeda ostati u Sankt Peterburgu.

Kod domaćina Milovan Raković ubacio je 17 poena uz šest skokova, James White 13 poena, a Goran Suton za 24 minute ubacio je 12 poena (4/8) uz 11 skokova. Kod Belgijaca Dwayne Broyles ubacio je 26 poena uz deset skokova, a Andre Riddick 13 poena uz osam skokova. Jure Lalić za 25 minuta ubacio je šest poena (2/5) uz tri blokade.

Bizkaia je tijekom prvog poluvremena u Ankari izgledala manje-više loše. Imali su domaćini i 12 poena prednosti, ali gosti su se vratili i to zahvaljujući ponovno sjajnom Marku Baniću koji je bio prava enigma za Turke. U konačnici Španjolci su uzeli visoku pobjedu i stigli do omjera 3-0 i na korak do prolaza.

Banić je briljirao, igrao je 31 minutu i ubacio 26 poena (9/11) te uhvatio četiri skoka, a slijedio ga je Janis Blums sa 17 poena (5/8 trica). Damir Markota igrao je tek šest minuta bez značajnog učinka. Kod Turk Telekoma Serkan Erdogan ubacio je 16 poena, a Lamayne Wilson 12.

Skupina F: Moskovljani na mukama

Moskovski Dinamo našao se na rubu eliminacije. Moskovljani su upisali i treći poraz, a ovaj put u Moskvi ih je svladao Benetton s 86:74. Ukoliko misle proći dalje, do kraja natjecanja morat će upisati sve pobjede. "Igrali smo loše u prvoj četvrtini i više se nismo uspjeli približiti. Gosti su imali i sreće, neki šutevi su im ulazili u posljednjim sekundama napada, a mi smo uz sve to tek potpisali dvojicu novih igrača i trebat će vremena da ih uklopimo", kaže trener Dinama Sergej Bazarevič.

Kod pobjednika C.J. Wallace ubacio je 21 poen uz šest skokova, a Gary Neal 19 poena uz osam skokova. Davor Kus za 32 minute ubacio je deset poena (3/7) uz šest asistencija, a Sandro Nicević za 19 minuta ubacio je osam poena (3/6). Kod Dinama Sergej Bikov ubacio je 22 poena, a Sergej Monja dodao je 20 poena i sedam skokova.

Odličnom igrom u drugom poluvremenu Crvena zvezda uzela je pobjedu protiv Choleta 82:66. Zvezda se u nekoliko navrata odvajala, međutim Cholet se nije predavao, ali u posljednjoj seriji više nije imao šanse i upisao je ipak zaslužen poraz. "Ključ pobjede je što smo uspjeli zaustaviti Choletov napadački skok u drugom poluvremenu. Nakon što smo došli do omjera 3-0, želimo završiti natjecanje kao prvi u skupini", govorio je Tadija Dragićević.

On je susret završio s 18 poena koliko je ubacio i Vladimir Štimac. Kod Choleta Fabien Chauseur ubacio je 14 poena, Mickael Gelabale dodao je 12 poena, a Randal Falker 12 skokova.

Skupina G: Grci sami na vrhu

Važnu domaću pobjedu na svom vrućem terenu ostvarila je Gran Canaria. Oni su ugostili Nancy i slavili 77:65. Pobjeda je osigurana početkom drugog poluvremena kada su se domaćini odvojili i nisu dopustili Francuzima povratak. "Možemo biti izuzetno zadovoljni bez obzira što nam je nedostajalo konstantnosti u nekim situacijama. Imali smo problema s njihovim skokom i to je glavni razlog što nismo ranije prelomili utakmici", rekao je domaći trener Pedro Martinez.

Jaycee Carroll ubacio je 16 poena, a Will McDonald 19 poena uz šest skokova. Kod poraženih John Cox ubacio je 16 poena, Ricardo Greer 12 uz osam skokova dok je Marcus Slaughter dodao 16 skokova.

Panellinios ostaje stopostotan i nakon susreta s poljskim Turowom. Poljaci su bili lagan zalogaj i Panellinios je visoko slavio 83:65. "Oni su od samog početka igrali čvrsto i s jakim presingom u obrani i to je radilo razliku. U drugom poluvremenu pokušali smo reagirati, no oni su već imali previsoko vodstvo", rekao je krilni igrač Turowa Robert Witka.

Po 16 poena kod domaćina ubacili su Manolis Papamakarios i Britton Johnsen, a kod gostiju po 18 poena ubacili su Justin Gray i Konrad Wysocki.

Skupina H: Tri momčadi na vrhu

Posve je neizvjesna situacija u skupini H gdje tri momčadi imaju po dvije pobjede i poraz. Prvi poraz upisali su košarkaši Brosea koji su gostovali u Češkoj kod Nymburka. Česi su bili bolji sa 71:66. "Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme u kojem smo Nymburku dozvolili tek 32 poena. Na žalost nismo zadržali takvu razinu i u drugom poluvremenu i domaćin je nanizao lake poene i dobio krila", smatra branič Brosea Anton Gavel.

Kod pobjednika po 12 poena ubacili su Petr Benda i Phil Ricci, a kod gostiju po deset su ubacili Predrag Šuput i Beckham Wyrick.

Ventspils jer jedina momčad bez pobjede u ovoj skupini, a novi uvjerljivi poraz upisali su u Italiji kod Bielle. Talijani su lako slavili 80:54. "Nismo očekivali ovako laganu utakmicu jer Ventspils ima mladu i dobru momčad s velikim talentima poput Bertansa ili Strelnieksa. Mislim da smo glavni posao napravili zatvorivši Pettwaya gdje je sjajnu ulogu odradio Garri", viđenje je domaćeg trenera Luce Bechija.

Odličnu utakmicu odigrali su Joe Smith i Pervis Pasco koji su ubacili po 15 poena, a kod Ventspilsa 14 poena ubacio je Janis Strelnieks, a 12 uz devet skokova Rolands Zakis.

Eurokup, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Zenit St. Peterburg80:69Proximus Spirou
Türk Telekom BK70:85Dominion Bilbao Basket
1Dominion Bilbao Basket 60+78
2Türk Telekom BK 33+27
3Zenit St. Peterburg 33-6
4Proximus Spirou 06-99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Zenit St. Peterburg80:69Proximus Spirou
Türk Telekom BK70:85Dominion Bilbao Basket
1Dominion Bilbao Basket 60+78
2Türk Telekom BK 33+27
3Zenit St. Peterburg 33-6
4Proximus Spirou 06-99

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!