Košarka

"Hrvatski" Liege ostao u igri

Branimir Korać • srijeda, 09.12.2009.
"Hrvatski" Liege ostao u igri
Foto: Bruno Karadža

Skupine E, F, G i H Eurochallenge kupa po svemu sudeći donijet će dosta neizvjesnosti do posljednjeg kola. Niti u jednoj skupini ništa još nije riješeno, a posebno zanimljivo je u skupini E gdje je Liege pobjedom u Krasnojarsku posve zakomplicirao situaciju...

Skupina E:

U skupini E Eurochallenge kupa situacija se posve zakomplicirala. Liege je gostujućom pobjedom kod Krasnojarska ostao u igri za prolaz dalje i sada tri momčadi imaju omjer 2-1. Domaćin je u posljednju dionicu ušao s vodstvom 54:50, ali Belgijci su velikim preokretom u završnici izborili vrijednu pobjedu. "Ovo je velika pobjeda za nas jer smo pobijedili kao momčad. Imali smo četvoricu dvoznamenkastih igrača i pokazali kako ne ovisimo o jednom čovjeku. Enisej je dobra momčad, ali danas nisu imali dovoljno koncentracije, posebno Kambala kojeg je zadesila tragedija u obitelji", rekao je nakon susreta naš stručnjak na klupi Liegea Dario Gjergja.

U pobjedničkom sastavu Michael Green ubacio je 23 poena, Adrian Banks 20, a Will Thomas 16 poena uz 11 skokova. Andrija Stipanović za 24 minute ubacio je sedam poena (3/4) uz osam skokova dok Ivan Papac nije ulazio u igru. Kod Eniseja po 19 poena ubacili su Kambala i Lionel Chalmers.

Doneck je očekivano svladao rumunjski Asesoft s 86:74. Gostujući pad krenuo je krajem prvog poluvremena kada je Doneck počeo stvarati prednost i vrlo brzo se odvojio. "Dobro smo započeli, a onda smo počeli neshvatljivo griješiti i upisali su pobjedu", razočaran je bio nakon susreta Kevin Burleson.

U domaćem sastavu Goran Ikonić ubacio je 23 poena, a Anthony Tucker dodao je 19 poena i deset skokova. Kod gostiju Catalin Burlacu ubacio je 19 poena uz 14 skokova, a Darius Hargrove dodao je 16 poena.

Skupina F:

FMP ostaje stopostotan u skupini F nakon što je slavio u Rigi protiv VEF-a 85:81. Domaćin je kod zaostatka 84:81 imao devet sekundi za posljednji napad, međutim Renfroe je izgubio loptu i FMP je otišao do pobjede.

Nemanja Protić ubacio je 22 poena uz šest asistencija, a Miroslav Raduljica dodao je 19 poena uz 16 skokova. Kod domaćina Ivan Neljubov ubacio je 18 poena uz osam skokova, Arturs Stalbergs dodao je 15 poena, a Greg Renfroe 14 asistencija.

Aalstar je vjerojatno ostao bez šansi za prolaz dalje nakon što je na svom parketu upisao poraz od Banvita 88:78. Gosti su ostavili Belgijce nakon tri kola bez pobjede, a za to je najzaslužniji sjajni Lance Williams koji je ubacio 20 poena uz 20 skokova. 22 poena i deset skokova dodao je Charles Davis. Kod domaćina B.J. Raymond ubacio je 20 poena, a Korvotney Barber 14 poena uz deset skokova.

Skupina G:

Do vrlo važne pobjede došao je Kraftwerk Wels koji je na svom parketu sa 74:73 svladao Artland Dragonse i tako došao do prve pobjede. U skupini G su dvije momčadi s 2-1 i dvije s 1-2 omjerom i posve je neizvjesno tko će dalje.

Junak Welsa bio je Trenton Meacham s 20 poena dok je 14 poena dodao Matthew Nelson. Kod gostiju Toby Bailey ubacio je 25 poena (6/9 trica).

Antwerp je sjajnim drugim poluvremenom osigurao pobjedu protiv Tartu Rocka. U drugom dijelu Belgijci su nadoknadili zaostatak i odličnom obranom nisu dopustili Estoncima preokret i pobjedu.

Timothy Black ubacio je 18 poena uz šest asistencija, a Bryan Hopkins dodao je 16 poena i šest skokova. Kod Tartua Janar Talts ubacio je 20 poena uz šest skokova, a Morrison je dodao 11 poena i 12 skokova.

Skupina H:

U Zagrebovoj skupini Keravnos je poražen u Kijevu 70:62. Ukrajinci su bili bolji svih 40 minuta i na kraju posve zasluženo slavili uz 20 poena Maksima Pustozvonova dok Keravnosu nije pomoglo 14 poena Lonnieja Coopera.

Eurochallenge, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Enisej78:84Belgacom Liege
BC Doneck86:74CSU Asesoft
1Belgacom Liege 51+25
2Enisej 33+4
3BC Doneck 24-14
4CSU Asesoft 24-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Eurochallenge, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Enisej78:84Belgacom Liege
BC Doneck86:74CSU Asesoft
1Belgacom Liege 51+25
2Enisej 33+4
3BC Doneck 24-14
4CSU Asesoft 24-15

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!