Nogomet

Svjetsko klupsko prvenstvo na pomolu

Goran Markuš • srijeda, 09.12.2009.
Svjetsko klupsko prvenstvo na pomolu

Sinoć je u Abu Dhabiju održan ždrijeb nogometnog Svjetskog klupskog prvenstva koje će se ove godine održati od devetog do 19. prosinca u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a dva najveća favorita, europska Barcelona i južnoamerički Estudiantes u natjecanje se uključuju tek u polufinalu...

U sjeni završnog kola prvog kruga ovosezonskog izdanja europske Lige prvaka u Abu Dhabiju održan je ždrijeb nogometnog Svjetskog klupskog prvenstva koje se od devetog do 19. prosinca ove godine igra u bogatim Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Svjetsko klupsko prvenstvo dosad je osvajalo čak pet različitih klubova, no ove godine niti jedan od njih neće biti u borbi za ponavljanje svog uspjeha. Prošle godine do titule je stigao engleski Manchester United, a od klubova koji će ove godine igrati u UAE-ima najuspješnija je bila Barcelona koja je ne tako davno u samom finalu izgubila od brazilskog Internacionala.

Već sutra domaći Al-Ahly otvara natjecanje protiv novozelandskog Auckland Cityja, a pobjednik će se 12. prosinca sukobiti s meksičkim Atlanteom za pravo borbe s europskom Barcelonom u polufinalu četiri dana kasnije. Drugo četvrtfinale donosi nam okršaj između afričkog prvaka TP Mazembe iz Konga i južnokorejskih Pohang Steelersa, a slavljenih će četiri dana kasnije pokušat nadigrati južnoamerički Estudiantes.

Veliko finale na rasporedu je 19. prosinca u 17 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!