Zimski sportovi

Završena sezona za Grangea!

Goran Markuš • srijeda, 09.12.2009.
Završena sezona za Grangea!
Foto: EPA

Jedan od glavnih favorita za veliki kristalni globus i najveći protivnik našeg Ivice Kostelića u borbi za Mali kristalni globus (slalom), Francuz Jean Baptiste Grange, zbog loma križnih ligamenata oprašta se od aktualne skijaške sezone...

Prvo prošlogodišnje slalomsko ime i glavni favorit kako za Mali tako i za Veliki kristalni globus, Jean Baptiste Grange, oprašta se od aktualne sezone nakon što je pad u prvoj veleslalomskoj vožnji u Beaver Creeku rezultirao lomom križnih ligamenata na njegovom desnom koljenu.

Baš kao i kod njegovog kolege iz reprezentacije, Thomasa Fanare, na prvi pogled nagađalo se o manjoj ozljedi i činilo se kako je propuštanje nastupa u drugoj utrci više preventivne naravi. Međutim, kasniji liječnički pregled u Lyonu donio je loše vijesti kako za iskusnog Grangea tako i za Fanaru.

Naime, već nebrojeno puta kobni križni ligamenti "popucali" su kod oba skijaša s jedinom razlikom što se kod Fanare radi o lijevom, a kod Grangea o desnom koljenu. Pribrojimo li ovoj dvojici i ranije ozlijeđenog Pierrea Emmanuela Dalcina i prije samog početka olimpijske sezone francuska skijaška vrsta ozbiljno je oslabljena.

Pad Thomasa Fanare

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2009. u 18:39
    Puno je dobrih slalomaša, a ni Ivica nije savršenog zdravlja, na žalost, ali zašto ne :) samo da ga zdravlje posluži može ići i na ukupnu pobjedu, duga je sezona. Iako Janka izgleda fantastično.
    Obrisan korisnik
  • Weasley09.12.2009. u 17:02
    kostelić osvaja mali kristalni globus u slalomu!
    Weasley