Hrvatski kup, Četvrtfinale, 09.12.2009, 16:00 h, Šibenik, stadion Šubićevac, gledatelja: 1200
Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Hrvoje Menđušić (Vinkovci) i Dražen Pejić (Vukovar)
Šibenik
Šibenik
Igor Budiša 37'
Ermin Zec 59' (11m), 77'
Jusuf Dajić 90'+2'
4:0(1:0) Osijek
Osijek

Povijesni uspjeh Šibenčana

Ivana Jurica • srijeda, 09.12.2009.
Povijesni uspjeh Šibenčana
Foto: Martina Japundžić

Super uvjerljivom pobjedom od 4:0 nad Osječanima u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa Hrvatske Šibenčani su ispisali jednu od najljepših stranica svoje povijesti. Po prvi put plasirali su se u polufinale Kupa. Na krilima dvostrukog strijelca Ermina Zeca koji je, vrlo vjerojatno odigrao svoju posljednju utakmicu u šibenskom dresu, momčad Branka Karačića na najljepši je mogući način zaokružila sjajnu jesensku dionicu prvenstvu. Osim dva pogotka Zeca u strijelce su se još upisali i Budiša i Dajić.

Šibenik
Šibenik
Osijek
1
Goran Blažević
6
Mladen Jurčević
4
Velimir Vidić
3
Igor Budiša
18
Ivan Medvid
(do 63')
11
Zeni Husmani
14
Stipe Bačelić-Grgić
20
Arijan Ademi
10
Mehmed Alispahić
7
Ermin Zec
(do 78')
21
Ivan Božić.
(do 83')
Pričuvni igrači
8
Ivan Elez
63'
9
Jusuf Dajić
78'
17
Antonio Jakoliš
83'
Trener
Branko Karačić
6
(do 46')
20
(do 64')
26
(do 61')
Pričuvni igrači
Trener
Tomislav Steinbrückner

Velika želja domaćih nogometaša da se Osječanima revanširaju za poraz u posljednjem kolu jesenskog dijela sezone bila je vidljiva od samog početka utakmice. Već u prvoj minuti zaprijetio je Zec, ali gosti su situaciju riješili izbacivanjem lopte u korner kojega je izveo Alispahić, ali Medvid se sudario s gostujućim kapetanom Vidom i nije bilo udarca na gostujući gol. U osmoj minuti prvi su put prema Blaževićevom golu zapucali i gosti. Na udarac se odlučio Miličević, ali domaći je vratar lako pokupio loptu.

14. minuta donijela je i prvu veću priliku na utakmici. Ademi je asistirao Zecu koji vara svog čuvara Đikića, ali puca pored gola. U 23. minuti ponovno je opasno u gostujućem kaznenom prostoru. Alispahić je ubacio s desnog boka, ali Vida je u posljednji trenutak reagirao ispred Zeca i Ademija. Pokušali su gosti zaprijetiti iz slobodnog udarca u 20. minuti, ali Knežević je pucao visoko preko gola.

Oproštaj Zeca

Dvije i pol sezone Ermin Zec nosio je šibenski dres. U susretu protiv Osijeka odigrao je, vrlo vjerojatno, svoje posljednje minute na Šubićevcu. Brojni menadžeri i ovoga su puta posjetili šibenski stadion kako bi se uvjerili u njegove kvalitete. A koliko ga cijene u Šibeniku nije potrebno posebno naglašavati. Kad ga je trener Karačić u 78. minuti povukao iz igre, doživio je pravi standing ovation, cijeli stadion pozdravljao je bugojanskog majstora koji je postao miljenik šibenske publike.

Šibenski Funcuti tom su mu prilikom darovali i svoj šal, odnosno nadaleko poznatu šibensku kapu, koju do odlaska u svlačionicu Erminho, kako su ga od milja prozvali novinari, nije skidao.

Šibenik je i dalje žestoko napadao, dok Osječani nisu prijetili Blaževiću. U 31. minuti ponovno je radila bugojanska veza, ali udarac Zeca nije završio na željenom mjestu. Tri minute kasnije Alispahić je ponovno bio u ulozi asistenta, podvalio je odličnu loptu za Jurčevića, Kardum je istrčao sa svog gola, a desni bočni domaćih pucao je uz samu vratnicu. No, u 37. minuti daleko kvalitetnija igra isplatila se Šibeniku. Todorčev je grubo startao na Zeca za što je zaradio i žuti karton. Prekid, kao i obično, izvodi Alispahić, najviši u skoku je Osječanin u šibenskom dresu, Igor Budiša, koji glavom matira Karduma za početno vodstvo Modrih.

Nisu Šibenčani stali nakon tog vodstva. I dalje su redali dobre akcije. U 42. minuti odlična lopta Bačelića-Grgića za Alispahića čiji udarca brani gostujući vratar. Minutu kasnije pogodak su postigli i gosti, strijelac je bio Knežević, ali gol je posve opravdano poništen jer je veznjak gostiju bio u zaleđu.

Odmah na početku nastavka gostujući trener Tomislav Steinbrückner u igru je uveo i trećeg napadača, Vedrana Nikšića. I preuzeli su tada njegovi igrači terensku inicijativu, ali do prilike nisu došli. Smirili su ih domaćini novim golom. Alispahić je dao dugu loptu za Jurčevića kojega u kaznenom prostoru ruši Domagoj Vida. Sudac Bebek odmah pokazuje na bijelu točku, a precizan je bio najbolji šibenski strijelac Ermin Zec. Rezultatski zaostatak od 2:0 nije i jedino loše što se Osječanima dogodilo u toj 57. minuti. Pranjić je prigovorio sucu, zaradio je žuti karton, a kako mu je to bio drugi, morao je u svlačionicu prije vremena.

U 70. minuti opasno je bilo u domaćem šesnaestercu, ali beskompromisni Vidić riješio je situaciju ispred Hrnčevića i Nikšića. Samo minutu kasnije stopostotna prilika za goste. Hrnčević je ostao sam ispred Blaževića koji odličnom intervencijom čuva svoju mrežu. Bilo je to sve od gostiju u ovoj utakmici, a domaćini se nisu zadovoljili rezultatom od 2:0 već su i dalje tražili put prema gostujućoj mreži.

13 minuta prije kraja utakmice na semaforu je svjetlilo 3:0. Stoper Vidić je sjajnim solo prodorom došao do gostujućeg kaznenog prostora, a onda odigrao loptu za usamljenog Zeca. On puca, a lopta se od jedne stative odbija u drugu, a zatim u mrežu. Nisu se Šibenčani ni time zadovoljili već su u sudačkoj nadoknadi postigli i četvrti gol. Ponovno je asistent bio raspoloženi Alispahić, a mrežu Karduma glavom je pogodio Jusuf Dajić. Razigrani Alispahić nešto prije toga pogodio je i okvir gola.

Kraj susreta Šibenčani su dočekali uzdignutih ruku. Ostvarili su veliki uspjeh, i dalje su u igri za Rabuzinovo sunce. Plasman u polufinale Kupa samo je kruna ionako sjajnog jesenskog dijela sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!