Nogomet

Ćiro Blažević podnio ostavku

Branimir Korać • petak, 11.12.2009.
Ćiro Blažević podnio ostavku
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dan prije sjednice Nogometnog saveza BiH na kojoj se trebalo raspravljati o budućnosti Miroslava Blaževića na klupi reprezentacije, hrvatski stručnjak podnio je pismenu ostavku...

Ćiro Blažević preduhitrio je Nogometni savez BiH i dan prije sjednice na kojoj se trebalo raspravljati o njegovoj sudbini kao izbornika BiH, podnio je pismenu ostavku.

Bez obzira na podnesenu ostavku, na sjednici će se govoriti o Blaževićevoj budućnosti obzirom da je u Savezu još uvijek veliki broj onih koji zagovaraju njegov ostanak na klupi. Koji je razlog Ćirinog odlaska, još uvijek nije poznato, a jedan od mogućih razloga je zainteresirani kineski klub koji je Blaževića već kontaktirao i ponudio mu unosan ugovor.

U svakom slučaju, Blažević je sada bliži definitivnom odlasku nego ikad, unatoč tome što je s BiH ostvario povijesni rezultat obzirom da BiH još nikada nije bila toliko blizu velikom natjecanju kao SP-u u Južnoj Africi. Realno, Portugal je ipak bio prejak, no unatoč tome ove kvalifikacije zaslužile su vrlo visoku ocjenu kao i Blaževićev rad u reprezentaciji.

Nakon ispadanja od Portugala, dio igrača i javnosti negativno su se postavili prema Blaževiću i to je mogući drugi razlog odlaska. Kasnije su ti odnosi navodno izglađeni, no izgovorene riječi ipak su ostale u zraku.

Odlaskom Blaževića ostalo bi otvoreno mjesto izbornika, a kao jedan od kandidata za upražnjenu izborničku poziciju sve češće spominje se proslavljeni BiH nogometaš Safet Sušić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Peter Schmeichel12.12.2009. u 01:46
    Dizanje prašine, igranje na snažne emocije, bombastične izjave- sve je to područje kojim Ćiro maestralno vlada. Ali kad se slegne sva ta prašina- čini mi se da ne ostaje respekt.
    Peter Schmeichel