Nogomet

Denilson Korejcima donio polufinale

Borna Rupnik • subota, 12.12.2009.
Denilson Korejcima donio polufinale
Foto: EPA

Nogometaši južnokorejskog Pohang Steelersa igrat će u poluzavršnici Svjetskog klupskog prvenstva nakon što su u četvrtfinalu, uz dva pogotka Brazilca Denilsona, svladali afričkog predstavnika, Mazembe...

Svjetsko klupsko prvenstvo, koje se igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dobilo je prvi polufinalni par. Južnoameričkom predstavniku, Estudiantesu iz La Plate, suprotstavit će se prvaci Azije - Pohang Steelers iz Južne Koreje.

No, početak prvog četvrtfinalnog ogleda nije dao odmah naslutiti takav rasplet. Momčad Mazembe iz DR Konga vrlo je dobro otvorila utakmicu, a u 28. minuti stigla je i do vodstva. Sjajan pogodak s tridesetak metara postigao je Mbenza Bedi.

Drugo je poluvrijeme ipak pripalo Brazilcu u redovima Pohang Steelersa. 33-godišnji Denilson Martins Nascimento, imenjak nekad najskupljeg nogometaša svijeta, Denilsona de Oliveire Arauja, postigao je dva pogotka i osigurao svojoj ekipi prolaz u nastavak natjecanja.

U 50. minuti glavom je pospremio precizno nabacivanje svog suigrača za poravnanje, a 12 minuta prije isteka vremena izbjegao je zaleđe i kroz noge vratara Mutebe Kidiabe zabio za konačnih 2:1.

U drugom četvrtfinalu igraju pobjednik osmine finala, novozelandski Auckland City, te meksički Atlante. Pobjednik tog dvoboja zaigrat će protiv prvaka Europe, španjolske Barcelone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!