Zimski sportovi

Aubert ispred sestara Riesch

Antonija Pavlić • nedjelja, 13.12.2009.
Aubert ispred sestara Riesch
Foto: Nikola Movrić

Francuskinja Sandrine Aubert uspjela je pobijediti u trećem slalomu sezone u švedskom Areu ispred svjetske slalomske prvakinje Marije Riesch, i njezine mlađe sestre Susanne. Povijesni je to dan za obitelj Riesch, a poseban razlog za slavlje ima 22-godišnja Susanne koja se prvi puta u karijeri plasirala na pobjedničko postolje...

Sandrine Aubert najboljom drugom vožnjom upisala je treći trijumf u karijeri u Svjetskome kupu, te tako još ljepšim bojama obojala odličan tjedan za francuske skijašice. Jučer je, naime, u veleslalomskoj utrci u Areu slavila Tessa Worley.

Aubert je na stazi Olympia u dvije vožnje pobijedila sestre Riesch na drugoj i trećoj poziciji - svjetska slalomska prvakinja Marija nije uspjela zadržati vodeće mjesto iz prve vožnje i utrku je okončala s 45 stotinki zaostatka na drugom mjestu, dok se njezina mlađa sestra, 22-godišnja Susanne fenomenalnom drugom vožnjom, posebice donjim dijelom, sa sedmog mjesta pomaknula na najmanju stepenicu pobjedničkog postolja - prvi puta u karijeri.

Ana Jelušić popravila je rezultat iz prve vožnje za tri mjesta, završila je 17., uz ostvareno 15. vrijeme druge vožnje - za pobjednicom je zaostala 3 sekunde i 39 stotinki. Nika Fleiss utrku je okončala na 31. mjestu u prvoj vožnji.

S 80 osvojenih bodova Maria Riesch preuzela je vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa od Lindsey Vonn, koja je danas za osmo mjesto osvojila 32 boda. Razlika između dvije najsvestranije skijašice svijeta sada iznosi 20 bodova.

Svjetski kup, Are, slalom:
1. Sandrine Aubert (Francuska, FISCHER) 1:43.24
2. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +0.45
3. Susanne Riesch (Njemačka, HEAD) +0.96
4. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +1.38
4. Anja Paerson (Švedska, HEAD) +1.38
6. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +1.44
7. Šarka Zahrobska (Češka, HEAD) +2.00
8. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) +2.13
9. Anna Goodman (Kanada, HEAD) +2.61
10. Chiara Costazza (Italija, ROSSIGNOL) +2.90
...
17. Ana Jelušić (Hrvatska, ATOMIC) +3.97

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!