Nogomet

"Bilo bi tragično da nismo postali prvacima"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 14.12.2009.
"Bilo bi tragično da nismo postali prvacima"
Foto: Sandro Donda

Slavili su nogometaši Banfielda od konačnog sučevog zvižduka u posljednjem kolu argentinskog nacionalnog prvenstva, a slavit će i u narednih nekoliko tjedana. Ovu sezonu pamtit će po apsolutnoj dominaciji, jer osim prve titule prvaka Argentine osvojili su i nagradu za najboljeg strijelca - zaslužio ju je Urugvajac Santiago Martin Silva...

Momčad Banfielda po prvi puta u povijesti okrunila se titulom argentinskog prvaka. Dugo očekivani trofej nije im mogao uzeti niti poraz od Boce Juniorsa u posljednjem kolu, budući da je u isto vrijeme poraz doživio i njihov jedini preostali suparnik u borbi za naslov Newell's Old Boys.

"Na terenu nismo htjeli slaviti budući da iznimno respektiramo naše suparnike Bocu Juniors. No, u svlačionici smo 'poludjeli', a takva atmosfera zadržat će se, nadam se, i u sljedećih nekoliko tjedana", rekao je nakon susreta mladi 18-godišnji Kolumbijac James Rodriguez poznat i pod nadimkom Jesse James zbog snažnog i britkog udarca.

Vezane vijesti

Presretan je mogao biti i trener Banfielda Julio Cesar Falcioni - uz naslov prvaka u klubu, naime, egzistira i najbolji strijelac lige, Santiago Martin Silva (14 pogodaka).

"Izgubili smo od Boce, no nema govora o tome da naslov nismo zaslužili. Bili smo apsolutno najbolji kroz cijelu sezonu; ne želim ni zamisliti kakva bi to tragedija bila da nismo postali prvacima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!