Nogomet

Pato ispred Jovetića i Bojana

Borna Rupnik • ponedjeljak, 14.12.2009.
Pato ispred Jovetića i Bojana
Foto: EPA

Prema izboru koji organizira talijanski Tuttosport, mladi nogometaš godine je Milanov Brazilac Alexandre Pato, koji je iza sebe ostavio Stevana Jovetića i Bojana Krkića...

Torinski dnevnik Tuttosport svake godine na temelju glasova novinara iz 20 europskih zemalja bira najboljeg mladog nogometaša na svijetu, a u konkurenciju ulaze svi igrači mlađi od 21 godine. Ove je godine najboljim proglašem Alexandre Pato, brazilski napadač Milana.

Od prvog je pratitelja, crnogorskog reprezentativca i napadača Fiorentine Stevana Jovetića, dobio 67 glasova više, a na treće se mjesto plasirao Barcelonin mladić Bojan Krkić.

I prošle je godine tu nagradu dobio Brazilac. Veznjak Manchester Uniteda, Anderson, tijesno je pobijedio Arsenalovog Thea Walcotta, a i raniji su dobitnici vrlo ugledna imena.

Primjerice, 2005. godine najboljim je proglašen - Lionel Messi, a na tronu su ga slijedili Cesc Fabregas i Sergio Aguero. Pato je prvi igrač iz talijanske lige koji je ponio titulu najboljeg mladog nogometaša nakon punih šest godina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!