Nogomet

Estudiantes bolji od desetkovanih Korejaca

Maja Giljanović • utorak, 15.12.2009.
Estudiantes bolji od desetkovanih Korejaca
Foto: EPA

Južnoameričkom prvaku Estudiantesu u prvom je polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva posao olakšao sudac utakmice Talijan Roberto Rosetti koji je lak na okidaču južnokorejskim Pohang Steelersima isključio čak trojicu nogometaša.

Estudiantes je prvi finalist Svjetskog klupskog prvenstva u Abi Dhabiju. Argentinci su pobijedili Pohang Steelerse 2:1, a kuriozitet utakmice je da je sudac Južnokorejcima isključio čak trojicu igrača.

Ukupno je sudac nogometašima Pohang Steelersa podijelio šest žutih i tri crvena kartona (u Estudiantesu je opomenu dobio tek Juan Sebastian Veron), a prvi kojeg je prije vremena poslao pod tuš bio je u 56. minuti Jae-Won u trenucima kad je Estudiantes golom Leandra Beniteza od druge minute sudačke nadoknade prvog poluvremena već vodio 1:0.

U 53. minuti aktualni su pobjednici Cope Libertadores (južnoameričke verzije europske Lige prvaka) podebljali prednost golom dvostrukog strijelca Beniteza, ali Pohang se unatoč svemu nije predavao nego je u 71. minuti golom Brazilca Denilsona (strijelca dva gola u preokretu protiv kongoanskog Mazembea) vratio na samo gol razlike.

Nije, međutim, protekla niti minuta kad im je krila zbog drugog žutog potkresalo isključenje i Jae-Sunga, a nepunih pet minuta kasnije golman Hwa-Yong je zaradio izravni crveni i sa sedmoricom igrača u polju i Denilsonom na golu (trener im je Brazilac Farias sve tri izmjene obavio do 60. minute) posljednjih 15-tak minuta Steelersi su još dobro i prošli.

Estudiantes koji je prošle sezone osvajanjem Cope Libertadores osvojio prvi međunarodni trofej nakon punih 39 godina (1968., 1969. i 1970. osvojili su tri Cope uzastopce, a jednu od ključnih uloga u najboljoj momčadi u povijesti kluba imao je Veronov otac Juan Ramon) protivnika u finalu će doznati nakon sutrašnjeg drugog polufinala između europskog prvaka Barcelone i meksičkog Atlantea.

Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale:
Estudiantes (Argentina) - Pohang Steelers (Južna Koreja) 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!