Košarka

Košarkašice Medveščaka porazom treće

Matej Milanović • četvrtak, 17.12.2009.
Košarkašice Medveščaka porazom treće
Foto: Davor Sajko

Košarkašice Medveščaka poražene su u posljednjem kolu skupine B Eurokupa. Bolja je bila španjolska Gran Canaria koja je došla do šeste pobjede u šest susreta. U drugoj utakmici njihove grupe Namur je slavio u Coimbri i osigurao drugo mjesto...

Medveščak je sa sedam uzastopnih poena došao do 11:6 nakon šest minuta igre. Tu prednost od pet poena hrvatske su košarkašice brzo ispustile. Naime, u zadnje tri i pol minute prve četvrtine nisu postigle ni koša te je Gran Canaria serijom od osam poena povela 16:13.

Domaće su sa devet poena došle na 22:18 nakon dvije minute druge dionice, no uslijedila je serija Španjolki od 15:0 kojom je susret praktički riješen. Početkom treće četvrtine Medveščak je smanjio na sedam poena minusa, no pred kraj iste dionice došle su i do zaostatka od 65:45.

Pri kraju utakmice došli je do opuštanja gošći te je Medveščak smanjio na konačnih 79:69. Kod Medveščaka je 21 poen ubacila Ivana Čunčić, dok je s 19 poena i 12 skokova double-double ostvarila Mirna Mazić. Kod Gran Canarie je pak 16 poena ubacila Jaklin Zlatanova.

U drugoj utakmici skupine Namur je slavio kod Coimbre s 88:81 i osigurao drugu poziciju u skupini.

U skupini A Mondeville je lagano slavio s 80:67 protiv Sdent Sierrea i došao do pete pobjede u skupini dok su Švicarke ostale na jednoj. Na susretu se posebno istaknula Aurelie Bonnan s 23 poena i 15 skokova, a valja spomenuti i odličan nastup Valerija Berežinska s 13 poena i deset skokova.

U grupi C Lattes Montpellier je pobjedom u Klaipedi protiv Lemminkainena s uvjerljivih 72:52 potvrdio prvo mjesto i to bez poraza. Double-double je kod Francuskinja upisala Sandra Dijon sa 14 poena i 12 skokova.

Ibiza Sport Island slavila je na gostovanju u Nyonu u sklopu grupe D sa 72:64, no slavio je i Saarlouis Royals protiv Polkowica sa tijesnih 68:66. Njemice su imale +7 tri i pol minute prije kraja, no presudilo je bacanje koje je Bär ubacila za 68:66 44 sekunde prije isteka vremena, te dva promašena bacanja gostujuće Barnert na dvadeset sekundi od posljednje sirene. Saarlouis je do pobjede predvodila Petra Manakova s 21 poenom. Takvim ishodima prvo mjesto je pripalo Poljakinjama, Saarlouis je zauzeo drugu poziciju, a Španjolke tek treću.

Zaragoza i Torun igrali su u Španjolskoj za prvo mjesto u skupini E. Obje momčadi su u dvoboj ušle s dvije pobjede i jednim porazom, no u konačnici je utakmica bila sve samo ne zanimljiva budući da su domaće slavile 80:46. U grupi F Athinaikos se namučio kod Čevakate, usprkos tome što su Grkinje imale četiri pobjede, a Čevakata samo jednu. Ruskinje su čak vodile kroz cijelu zadnju četvrtinu, no 12 sekundi prije kraja stigao je hladan tuš košem Zoie Kechagie za završnih 80:79.

U grupi G igrale su posljednje dvije momčadi i Sfantu Gheorghe je boljom završnicom došao do pobjede od 78:75 protiv Hapoel Hatikve iz Tel Aviva. U skupini I Arad je iznenadio Botas sa 80:72 i došao do svoje prve pobjede, dok su Turkinje tako ostale na drugoj poziciji. Biljana Savić je kod Rumunjki ubacila 22 poena.

Eurokup, 6. kolo, Skupina A:
Sdent Sierre - Mondeville 67:80

Skupina B:
Medveščak - Gran Canaria 69:79, Coimbra - Namur 81:88

Skupina C:
Lemminkainen Klaipeda - Lattes Montpellier 52:72

Skupina D:
Nyon - Ibiza Sport Island 64:72, Saarlouis Royals - Polkowice 68:66

Skupina E:
Zaragoza - Torun 80:46

Skupina F:
Čevakata - Athinaikos 79:80

Skupina G:
Sfantu Gheorghe - Hapoel Hatikva Tel Aviv 78:75

Skupina I:
Arad - Botas 80:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!