Nogomet

Messi na Nou Campu u "tuđem" dresu

Maja Giljanović • četvrtak, 17.12.2009.
Messi na Nou Campu u "tuđem" dresu
Foto: Sandro Donda

Izbornik Argentine Diego Maradona je objavio popis od 21 igrača koji će 22. prosinca odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Katalonije. Utakmicu na "svom" Nou Campu u protivničkom će dresu odigrati i Lionel Messi.

Diego Maradona je objavio popis od 21 igrača koje će 22. prosinca suprotstaviti reprezentaciji Katalonije u Barceloni. Najveće zvijezde poput Barcinog Lionela Messija, Atleticovog Sergija Aguera ili Realovog Gonzala Higuaina će istrčati na Nou Camp, a pozvano je ukupno 15 "Europljana".

Tu su i golman Mariano Andujar (Catania), obrambeni Nicolas Pareja (Espanyol), Martin Demichelis (Bayern), i Cristian Ansaldi (Rubin), veznjaci Fernando Gago (Real), Maximiliano Rodriguez (Atletico), Jesus Detolo (Napoli), Ever Banega (Valencia), Javier Pastore (Palermo) te Angel Di Maria i Pablo Aimar (obojica Benfica), a preostali napadač iz Europe je Ezekiel Lavezzi (Napoli).

Vezane vijesti

Igrači stacionirani u Argentini su golman Diego Pozo (Colon), obrambeni igrač Arsenal Sarandija Cristian Osvaldo Alvarez koji je u krug reprezentativaca pozvan prvi put te Nicolas Otamendi i Emiliano Papa (obojica Velez), veznjak Mario Bolatti (Huracan i napadač Martin Palermo (Boca).

Nijedan Gaučo ne dolazi niti iz momčadi prvaka niti viceprvaka Aperture, Banfielda i Newell's Old Boysa, a pozvani među ostalima nisu ni Lisandro Lopez (Lyon) ni Gabriel Heinze (Marseille).

Maradonu je FIFA zbog verbalnog sukoba s novinarima poslije kvalifikacije Argentine na SP (protiv Urugvaja) suspendirala na dva mjeseca i ne smije na klupu, dok svoju prvu utakmicu kao izbornik Katalonije vodi Johan Cruyff koji je početkom studenog preuzeo funkciju od Perea Gratacosa.

Katalonija i Argentina su u povijesti igrale dvaput i oba su puta (lani 1:0 i prije pet godina 3:0) slavili Argentinci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!