Zimski sportovi

"Sazrio sam kao skijaš"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 21.12.2009.
"Sazrio sam kao skijaš"

Max Blardone dvjema odličnim veleslalomskim vožnjama slavio je u Alta Badiji nakon gotovo četiri godine suše, upisavši peti trijumf u karijeri u ovoj disciplini. Očekivano je, stoga, bio presretan nakon utrke, a razlog uvjerljivoj pobjedi našao je u konačnom sazrijevanju...

Massimiliano Blardone dugo je čekao pobjedu na domaćem snijegu, a konačno ju je dočekao nakon gotovo četiri godine posta. U Alta Badiji slavio je u veleslalomu, po peti puta u karijeri.

"Presretan sam pobjedom. Nakon dugo vremena uspio sam spojiti dvije dobre vožnje, pače, prvi sam puta imao najbolja vremena u obje. Možda je to znak da sam konačno sazrio kao skijaš", rekao je Talijan.

Prošle godine eksperimentirao je na skijama marke Dynastar, no nakon financijske krize koja je poprilično zahvatila Rossignol (vlasnika Dynastara), odlučio se vratiti provjerenoj formuli - Salomonu.

"Sada mogu reći da je promjena skija bila uspješna. Dobro sam vozio i u Val d'Isereu, a te su utrke u mnogočemu različite i odrađene na potpuno drugačijem snijegu."

Talijansku fiestu na drugoj poziciji upotpunio je Davide Simoncelli. Upitan koji je razlog dobrih nastupa Talijana odgovorio je: "Poznavanje staze nema veze s našim dobrim nastupima u Alta Badiji. Nemamo puno vremena trenirati ovdje, no zato imamo perfektne trenere koji nas odlično pripremaju za razne uvjete. Nadam se da će tako biti i na olimpijskoj smotri."

"Staza je bila odlično pripremljena - tvrda i ledena, a kada je tako utrke mogu biti veoma uzbudljive. Moguće je ići do granica mogućnosti, a to meni osobno odgovara", otkrio je.

"Nema govora o tome da sam nezadovoljan drugim mjestom. Imao sam puno problema s ozljedama, a sada me gledate ovdje s osmijehom na licu. Ipak, ono što je još važnije je da sam dobar rezultat ostvario pred domaćom publikom."

Rezultat karijere iz Bormija izjednačio je na trećoj poziciji Francuz Cyprien Richard. "Nevjerojatan je osjećaj ući među velikane koji su stajali na postolju u Alta Badiji. Napravio sam dosta pogrešaka u vožnji, no na koncu mi se rizik isplatio."

"Drago mi je da način i program vožnje koji slijedim već dugi niz godina počinje davati rezultate."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!