Zimski sportovi

Austrijanci naslijedili Talijane

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 21.12.2009.
Austrijanci naslijedili Talijane
Foto: Nikola Movrić

Prva vožnja drugog slaloma sezone koji se vozi u talijanskoj Alta Badiji pripala je Austrijancima. Jučerašnja dominacija Talijana danas je ponešto izblijedjela - na prva tri mjesta plasirali su se Manfred Pranger, Reinfried Herbst i Benjamin Raich...

Dominaciju koju su na veleslalomskoj stazi u Alta Badiji u nedjelju manifestirali Talijani, danas su preuzeli skijaši iz Austrije. Na stazi Gran Risa postavu vrata u prvoj vožnji odredio je Ante Kostelić, a s najboljim vremenom do cilja se spustio Manfred Pranger.

Zamkovitu Kostelićevu stazu uspješno je prošao i pobjednik prvog slaloma sezone u Leviju, no pozicionirao se na drugo mjesto s 22 stotinke sekunde zaostatka. Treći je do cilja doskijao Benjamin Raich s pet stotinki slabijim vremenom od Herbsta, a pomalo iznenađujuće na četvrto mjesto ispred Michaela Janyka "ugurao" se švicarski kombinatorac Silvan Zurbriggen.

Vezane vijesti

Šesto vrijeme prve vožnje ostvario je sa startnim brojem 22 njegov sunarodnjak Marc Gini, sedmi je Talijan, hrvatskim ljubiteljima skijanja dobro znan po trećem mjestu na prošlosezonskoj Snježnoj kraljici Giuliano Razzoli, a osmo mjesto podijelili su jedini Francuz u prvih 15 Julien Lizeroux, te Andre Myhrer.

Dekoncentriranost na stazi na kojoj se mora itekako razmišljati kako bi se na regularan način spustilo do cilja plasmana je koštala Marija Matta i Mattiasa Hargina iz prve jakosne skupine, a valja spomenuti i kako zbog ozljeda nisu nastupili najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić i branitelj Malog kristalnog globusa Jean-Baptiste Grange.

Hrvatski predstavnici Natko Zrnčić-Dim i Dalibor Šamšal nisu uspjeli iskoristiti "domaću" postavu staze i plasirati se u drugu vožnju. Natko je utrku okončao na 43. poziciji sa zaostatkom od 3.74, dok se Dalibor izborio za 47. mjesto uz +4.65.

Svjetski kup, Alta Badia, slalom:
1. Manfred Pranger (Austrija, VOELKL) 53.35
2. Reinfried Herbst (Austrija, BLIZZARD) +0.22
3. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +0.27
4. Silvan Zurbriggen (Švicarska, ROSSIGNOL) +0.58
5. Michael Janyk (Kanada, ROSSIGNOL) +0.86
6. Manfred Moelgg (Italija, FISCHER) +0.91
7. Marc Gini (Švicarska, FISCHER) +1.12
8. Giuliano Razzoli (Italija, NORDICA) +1.22
9. Julien Lizeroux (Francuska, DYNASTAR) +1.30
9. Andre Myhrer (Švedska, NORDICA) +1.30
...
43. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska, ATOMIC) +3.74
...
47. Dalibor Šamšal (Hrvatska, FISCHER) +4.65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!