Zimski sportovi

Herbst: "Ivica će se vratiti jači"

Antonija Pavlić • utorak, 22.12.2009.
Herbst: "Ivica će se vratiti jači"
Foto: Davor Sajko

Reinfried Herbst pobijedio je i u drugom slalomu sezone iskoristivši izostanke Jean Baptiste-Grangea i Ivice Kostelića. Na drugu poziciju smjestio se Silvan Zurbriggen, dok je treći bio Manfred Pranger...

Reinfried Herbst potvrdio je u Alta Badiji prvo slalomsko mjesto iz Levija s početka sezone, slaveći ispred švicarskog kombinatorca Silvana Zurbriggena i sunarodnjaka Manfreda Prangera.

"Nisam očekivao da ću pobijediti u prve dvije utrke, velik je to rezultat i fantastičan početak sezone. Dobro sam trenirao i to se odrazilo na rezultatu", rekao je presretni Herbst.

Nešto je, ipak, nedostajalo. "Izostanak Kostelića i Grangea velika je šteta, vjerujem da je svima kao i meni žao što ovoga vikenda nisu bili s nama jer utrke bez njih nisu iste. Predmnijevam da će se Ivica vratiti već u Zagrebu, jači no što je bio."

Najveće iznenađenje drugim mjestom priredio je Silvan Zurbriggen, poznatiji kao jedan od najvećih kandidata za Globus u superkombinaciji.

"Presretan sam, no pomalo i iznenađen rezultatom, posebice najboljom drugom vožnjom. Odlučio sam propuštati brze discipline i posvetiti se slalomu, a drago mi je da ta taktika daje rezultate. Raspored utrka u siječnju dosta je zgusnut, stoga ću božićne blagdane provesti odmarajući se kako bih bio što spremniji za izazove koji slijede.

Trećeplasirani Manfred Pranger u drugu je vožnju startao posljednji, no nije htio previše riskirati te je na koncu zauzeo posljednje mjesto na postolju. "Prije druge vožnje postavio sam si cilj dolaska na postolje i to sam ostvario. Nisam išao punom snagom, posljednjih mjeseci imam dosta problema s leđima, bio sam i na operaciji diska, i doktori su me savjetovali da se, ako je moguće, malo pripazim."

Pohvalio je Pranger i postavu staze u prvoj vožnji, koju je u svom prepoznatljivom stilu odredio Ante Kostelić. "Postava prve vožnje više mi se sviđala, bila je taktički zahtjevna, dok je druga bila prelagana i prespora."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.12.2009. u 14:41
    Bravo Herbst, i to je fair play.
    Obrisan korisnik